Din viktiga egenvård - ta hand om dig själv först!

Jan 06, 2023

God fortsättning på det nya året och stort tack för föregående år, fina du.

Tack till alla som varit med på onlinekurser, föreläsningar, workshops, dansdagar, retreats, långa utbildningar, sommarkurser mm mm.

Tack också till dig som skriver och berättar om hur du har det, hur det går och alla bra och positiva saker som du gör för dig själv och ditt eget välmående.

Jag är SÅ glad och tacksam att få vara med och bidra till inspiration för mer balans och glädje i ditt liv. Tack för din feedback och ditt engagemang ❤️.

Idag kommer avsnitt 7 av Balans i livet podden
I dagens avsnittet pratar jag om grunderna i egenvård. På engelska kallas det så fint Self care, men vi har inget lika bra ord på svenska tyvärr. Eller har vi? Berätta för mig i så fall.

Det bästa jag har hittat är egenvård. Men egenvård låter kanske som om vi är sjuka och behöver vård och så är det såklart inte. Utan mer av självomhändertagande, men det är ett långt och besvärligt ord.

För mig handlar self care eller egenvård om det viktiga arbetet att ta hand om dig själv först. Innan du tar hand om alla andra. För att skapa mer balans, glädje och njutning i ditt liv, för det är du värd.

Här delar jag med mig av fem steg för att komma igång med din egenvård, så här i början av året. Steg 1 är att hitta dina bästa egenvårdsaktiviteter i vardagen, jag ger en mängd förslag, lyssna och se vad som passar dig.

Jag berättar också om 4 anledningarna till att hälsosamma egenvårdsaktiviteter är det mest centrala och det viktigaste i arbetet med att skapa mer balans och glädje i livet. Så varmt välkommen till avsnitt 7.

Hör gärna av dig och berätta vad du tycker om podden, det är väldigt värdefullt för mig med din feeddback.

Lyssna HÄR på dagens avsnitt


Har du inte hunnit lyssna till podden än, så varmt välkommen.
 
De första avsnitten finns redan uppladdade klara att lyssna till. Jag börjar övergripande med att berätta hur jag tänker att vi kan jobba med vår personliga utveckling, för att skapa mer balans och självmedkänsla hos oss själva. Senare kommer jag att fördjupa mig i olika ämnen. Första 7 avsnitten är här! Fem vanliga avsnitt och även två bonusavsnitt, bestående av guidade meditationer. Detta på efterfrågan från många av er som besvarade min enkät, där fanns en stor önskan att få just guidade meditationer och mindfulness övningar i podden.

Vad handlar avsnitten om?
1. Varför jag lämnade livet som framgångsrik ekonom och jobbar med det jag gör idag
2. Så här skiftar du från vänster till höger hjärnhalva och uppnår mer balans
3. Bonusavsnitt: Guidad meditation till här och nu, checka in med dig själv
4. Om självmedkänsla och att bli din egen bästa vän
5. Bonusavsnitt: Guidad meditation - Självmedkänsla
6. Så skapar du goda vanor som håller över tid
7. Din viktiga egenvård, så här kommer du igång

Hur lyssnar jag?
Lyssna HÄR alla avsnitten finns på min hemsida.

Du kan också lyssna direkt där poddar finns. Sök på "Balans i livet podden"på: Podcaster, Spotify eller Googel podcast.

Glöm inte bort att prenumerera på podden
Så att du inte missar nästa avsnitt.

Dela och kommentera
Om du gillar podden, så får du gärna lägga in en kommentar och dela den med dina vänner. Så hjälps vi år att sprida mer balans och självmedkänsla i världen.

Önskar dig nu härlig inspiration inför nya året och hör jättegärna av dig och berätta om dina tankar, insikter och reflektioner. Stor tack på förhand ❤️.

Nu vill jag önska dig en riktigt god fortsättning på det nya året och en riktigt skön helg, kanske med lite extra tid för egenvård.

Sköt om dig så hörs vi nästa fredag igen! /Ingrid

Du kanske också gillar...

Hur jag blev Buddan på två veckor. Om att finna inre frid.

Mar 17, 2023

Hur tränar du upp din intuition? Att höra din sanna röst

Mar 10, 2023

Det går inte att beskriva. Det måste upplevas. Samtal med Lisa Hjul...

Mar 03, 2023