Utbildning & inspiration för kvinnor

Mitt syfte är att ge Utbildning, Inspiration och Gemenskap för kvinnor som vill möta sig själva och leda sig själva.

Att ge kvinnor en trygg plats att utvecklas och vara delaktiga i en fantastisk gemenskap av likasinnade kvinnor som delar samma dröm...
...en dröm om att bli mer av den du är nu. Att växa. Att lära. Att utvecklas. Att leva ditt liv i sanning med den du är och ta din plats.

Mitt mål är att du ska få möta dig själv och ditt sanna jag, bortom krav och prestation, där du får vara mer av dig själv och ditt unika jag.

Jag står för närvaro, nyfikenhet, öppenhet, kärlek och gemenskap.
Tillsammans i en gemenskap delar vi med oss och och lär av varandra. 

Jag strävar efter att hjälpa kvinnor att leva ett liv i sanning med dig själv. Där du ska leva ditt bästa liv, ta din plats och njuta av ditt liv fullt ut!

"Ett vet jag säkert: Din resa börjar med att val – att kliva upp, gå ut i världen och leva livet fullt ut."

- Oprah Winfrey

SÅ HÄR JOBBAR JAG

Min modell

 

Jag har utvecklat min unika Helhetsmodell för hur vi människor fungerar och kan jobba med oss själva, där kroppen, själen, tankarna och känslorna får vara med, för att skapa helhet och balans i dig.

Mina metoder

 

Lär dig mina fyra mindfulness metoder för mer närvaro och balans; meditationer, kreativt skapande utan prestation, rörelse och andning samt att använda naturen och sinnena. Detta är motorvägen till ditt sanna jag.

Processen 

 

En utvecklingsprocess i tre steg, för att bli mer: SANN, HEL OCH I BALANS. Du ökar din medvetenhet, så att du kan fatta bättre beslut och därmed nå nya resultat.
Du växer, så att du kan agera nytt och därmed expandera.

Tänk på att "om du tänker som du alltid har tänkt och gör som du alltid har gjort, så kommer det bli som det alltid har varit".
För att skapa nya resultat i livet, behöver du tänka och göra annorlunda. 
Idag är det lätt att hitta information och kunskap om hur du ska göra.
Men utamaningen är att få det gjort.  Låt oss göra det tillsammans,
det är så mycket lättare och roligare!

- Ingrid Thorngren

Inspiration & Utbildningar

Hos mig hittar du Inspiration, Utbildningar inom:

 • Balans i livet
 • Självmedkänsla
 • Personlig utveckling
 • Närvaroträning

...men framförallt är det en plats för Gemenskap.

En Gemenskap där vi tror på att vi utvecklas tillsammans
och lär av varandra. Men framförallt en Gemenskap där
vi lär oss att tro på oss själva.

Att få kliva ut i vår egen storhet och vara i vår hela
unika potential fullt ut!

"Tack, finaste Ingrid för några av den bästa dagarna jag varit med om. Mina insikter är att förstå att tankar bara är tankar, gör att jag känner mig mindre rädd. Att jag duger som jag är och är värd att ha det bra. Att förstå att jag inte är ensam med negativa tankar och att det går att träna bort."

"Tack fina Ingrid! Det är så inspirerande och många aha upplevelser. Jag tycker verkligen om att få vara med och fyllas med positiv anda! Du ger så mycket av dig själv!"

"Ja, det blev en härlig helg full av insikter, fina samtal och samvaro. Min höjdpunkt är naturligtvis dansen. Det är så bra för mig att komma ner kroppen och att vara i kroppen. Så en insikt är att dansen blir ett sätt för mig att få ihop kropp, hjärna och hjärta. Det är härligt."

 

Personligt brev från Ingrid

 

Hej vännen!

Får jag gissa hur din nuvarande situation ser ut?

 • Du är en ambitiös kvinna som vill mycket med ditt liv
 • Du stressar ofta och är orolig att det du gör inte är tillräckligt bra och nog
 • Du tackar ja till mycket och sen blir det för mycket och för stressigt
 • Du känner dig osäker och anpassar dig och ställer upp för andra
 • Du har svårt att känna dig trygg och lugn i dig själv

Du längtar efter att bli tryggare och nöjdare med dig själv och ditt liv. Så att du kan ta din plats och njuta av ditt liv fullt ut!

Då är du på rätt plats, här får du struktur, planering, övningar och inspiration för att skapa mer balans och glädje i livet.

Vad du än kämpar med är jag här för att hjälpa dig!

Du kommer antagligen bli förvånad när du hör min egen historia...

 

 

Om mig

 

Jag är en person med stor nyfikenhet på livet och på människor. Jag har en stark övertygelse om att vi kan skapa precis det liv vi vill leva för att få våra behov tillfredsställda.

Men då måste vi våga vara sanna mot oss själva och först ställa frågorna och hitta svaren på vem jag är och hur jag vill leva mitt liv?

Jag har en lång praktisk erfarenhet av att arbeta med människor och personlig utveckling, både av enskilda individer och grupper.

Från början är jag ekonom och har haft många jobb bl a som produktchef och affärsutvecklare, så jag känner till de tuffa kraven på en arbetsplats.

Jag har de senaste tjugo åren arbetat som utbildningschef, pedagog och utbildare, i bl a ledarskap, kommunikation, konflikthantering, feedback och personlig utveckling. De senaste 10 åren har jag jobbat som egenföretagare med personlig utveckling, som samtalsterapeut och coach, frigörande dans pedagog och symbolpedagog.

 

Min egen resa

 

Jag var mitt i en framgångsrik chefskarriär inom näringslivet. Jag hade stora möjligheter att utvecklas inom mitt ansvarsområde och jag trivdes med mina kollegor och medarbetare.

Men någonting viktigt fattades – en känsla av meningsfullhet och glädje. Jag är Civilekonom med inriktning på marknadsföring. Det hade alltid varit självklart för mig att jobba inom det område jag hade pluggat. Mitt mål när jag pluggade var att bli produktchef och efter 10 år var jag det.

En dag i maj 2001 när jag har jobbat jättemycket med en produktlansering, kom jag hem till min lägenhet klockan halv fem på eftermiddagen, satte mig i soffan, och funderade: - vad gör man, när man kommer hem halv fem? - vad gör JAG när jag kommer hem halv fem? Ingen aning. Där och då insåg jag att jag hade tappat bort mig själv i all prestation och allt jobb. Jag visste inte längre vem jag var eller vad som gjorde mig lycklig.

Där och då började min resa till där jag befinner mig idag. Nu mycket väl medveten om vem jag är, vad jag tycker om och vad som gör mig lycklig. En resa i personlig utveckling, i att hitta och lära känna mig själv.

Idag vill jag bidra till att varje kvinna lever i sanning med sig själv och vågar vara i sin storhet. Mitt mål är att du ska få möta dig själv och ditt sanna jag, bortom krav och prestation, där du får vara mer av dig själv och ditt unika jag. Där du ska leva ditt bästa liv, ta din plats och njuta av ditt liv fullt ut!

Det som håller oss tillbaka är inte vårt mörker utan vårt ljus. Att våga tro på vår egen storhet och potential. Att skaka av oss Luther och Jante och se vad vi är här för att bidra med. Vi har alla våra egna talanger och gåvor. Att inte bidra med vår storhet, är att undanhålla något för världen. Att tro på att jag duger och är helt perfekt precis som jag är.

Nu är det din tur nu – tag din plats – och njut av ditt liv fullt ut!

 

Efter tio år som egenföretagare är jag stolt över att kunna välkomna dig hit, till denna nya gemenskap för kvinnor.

Jag startade denna gemenskap för att ge kvinnor en plats att utvecklas och vara delaktiga i en fantastisk gemenskap av likasinnade kvinnor som delar samma dröm...

...en dröm om att bli mer av den du är nu. Att växa. Att lära. Att utvecklas. Att leva ditt liv i sanning med den du och ta din plats.

Livet kan vara en utmaning, jag vet...

Det är så mycket som ska hanteras i livet, speciellt som kvinna har vi ofta ett övergripande ansvar för hem, familj och relationer. Vi ska hantera partners, barn, föräldrar, vänner och övriga relationer. Sen har vi jobb, kollegor, chefer, studier och vår egen hälsa och välmående att ta hand om.

 

Ibland blir det kanske inte så mycket tid, energi och ork kvar till oss själva.

Men ju mer vi lär känna oss själva, blir trygga i dom vi är och lär oss hur vi fungerar och får bra verktyg. Desto lättare är det att hantera alla relationer och det som händer i livet.

Jag tror att om vi alla hjälper och stöttar varandra på vår resa, genom att dela med oss, så finns det mycket att lära av varandra. När vi skapar tillit och förtroende och vågar öppna upp för djupa sanna möten. Då kan vi utveckla vår storhet och potential.

Allt detta är fullt möjligt. Och jag är här för att utbilda, inspirera och stärka dig i processen.

Om du vill vara med på denna resa - kliva ut och ta din plats fullt ut - ja, då har du kommit till rätt ställe. Hör av dig och börjar vi vår resa tillsammans!

Jag är så glad att du har hittat hit, välkommen!

VILL VETA MER

"Det största du kan göra är att leva ditt drömliv."

- Oprah Winfrey

 

Professionell Bio – Ingrid Thorngren

 

Entreprenören Ingrid Thorngren är grundaren Thorngrens Helhetshälsa, vars syfte är att vägleda kvinnor att möta sig själva och leda sig själva. Så att du kan vara i din största potential.

 

Ingrid har från början jobbat 10 år som civilekonom på flera stor företag, både med marknadsföring, affärsutveckling, kvalitetsarbete, innovationer och som produktchef.

Därefter arbetade Ingrid som utbildningschef på ett stort företag i 8 år. Då blev hon mycket intresserad av människors personliga utveckling och vad det är som gör att någon väljer att utvecklas eller inte. Och nästa viktiga fråga, vad är det jag kan utveckla och vad är det som är jag?

Ingrid är utbildad samtalsterpeut och coach i Psykosyntes, Frigörande Dans pedagog och Symbolpedogog och har sedan år 2010 drivit eget företag på heltid och jobbat med personlig utveckling och växande. Både med enskilda individer i samtal samt grupper och kurser.

De senaste 10 åren har Ingrid byggt upp och sålt flera olika verksamheter. Både www.battresjalvkansla.se med ett coachprogram i självkänsla både individuell och i grupp. Samt www.helhets-halsan.se ett företagshotell mitt i centrala Stockholm. Dessa verksamheter har Ingrid nu avyttrat, för att utveckla sin verksamhet vidare.

Under 2020 har Ingrid förverkligat en gammal dröm om att leda längre utbildningar för kvinnor i grupp och samtidigt minskat antal individuella samtal. För att istället leda utbildningar samt bygga upp en mer digital verksamhet. Detta för att via utbildningar och online verksamhet, kunna hjälpa FLER kvinnor att må bättre. Ingrids främsta passion är att hjälpa kvinnor att tro på sig själva och uppnå sin fulla potential.

 

Två gånger per år har du chansen att vara med!

 

Min Signatur kurs - Onlineutbildningen: "Möt dig själv och lev ditt liv, 10 steg till mer självmedkänsla och balans" är nu här. 

Onlinekursen startar 2 gånger per år, i februari och i september. Fyll i väntelistan nedan, så missar du inte nästa start! Välkommen!

Kursen kommer att ge dig struktur, planering, övningar och inspiration för att skapa mer balans och glädje i livet.

Målet med kursen är att du ska lära dig min Helhets-
modell för personlig utveckling och grunderna i mina mindfulnessmetoder och därigenom:

 • Öka din självkännedom och självmedkänsla, för att känna dig tryggare och säkrare
 • Bli mer medveten om din kropp, dina tankar, dina känslor och din själ
 • Finna lugn och ro fysiskt, mentalt, känslomässigt och själsligt
 • Skapa bra rutiner i vardagen som hjälper dig att minska stress och uppnå balans
 • Bli tryggare och känna mer harmoni och glädje i livet 
VÄNTELISTA