Att släppa tankarna - för att möta dig själv på djupet

Jul 09, 2021

Jag är just hemkommen från min Kreativa Sommarkurs, som jag har haft 10 år i rad, detta år firade vi med att genomföra två kurser efter varandra, så glad och tacksam.

Jag är fortfarande förvånad över hur magiskt det är att bara få vara. I ett härligt gäng med kvinnor, som vill möta sig själva, bakom prestation, görande och roller. Att bara vara där och få vara sig själv för en stund.

Att via den kreativa symbolpedagogiken få möta sig själv, i bilder, färger, former, symboler, ord, texter, sagor, naturmaterial mm. Att allt det vi möter i det omedvetna får oss att växa, när vi via meditationer och avslappningar släpper taget om vårt intellekt och våra tankar och får kontakt med något djupare inom oss. Vi möter vårt över- och undre omedvetna och då öppnar sig en ny värld, som vi inte kan tänka ut. Plötsligt möter vi en bild, en färg, en symbol som får oss att utöka vår medvetenhet om oss själva.

Ju mer medvetna vi blir, ju mer information vi får om oss själva, ju bättre beslut kan vi fatta för oss själva. Det är ett sätt att bli mer SANN och att få fatt i vad vi verkligen innerst inne behöver och längtar efter just nu.

Vi har ca 60.000 tankar varje dag. Men de flesta av de tankarna har vi tänkt förut. Så det kommer inte så mycket ny information där. Vi ältar och tar om och resonerar och analyserar oss fram till vad vi tänker att vi behöver och vill.

Men kan vi slappna av och släppa taget om tankarna och lyssna in till det omedvetna, med hjälp av meditationer och kreativt skapande utan prestation, så är det ett sätt att utvidga vår kunskap om oss själva, att bli tydligare och förstå oss själva på ett djupare plan. Att få kontakt med något vi inte når intellektuellt. Vår egen inre kompass och vägledning.

Vi har även dansat frigörande dans i mindfulness, som också är ett sätt att möta sig själv, bortom alla tankar. Att följa kroppens egen intelligens, vilket är att utveckla sin kroppskännedom, sin intuition och kontakten med sina känslor. Det är en fantastisk metod att bli mer medvetet närvarande i nuet, via kroppen, andningen och rörelsen. När vi rör kroppen, utan att tänka ut våra rörelser, utan vi följer kroppens egna impulser inifrån. Kroppen vet vad vi behöver och blir så glad när den får lite kärleksfull uppmärksamhet. Istället för att tänka ut hur vi ska träna, springa eller lyfta, följer vi kroppen egna impulser inifrån – kroppen vet hur den vill röra sig, om den själv får bestämma.

Att landa hemma i kroppen och få tillgång till allt som finns där, är också ett sätt att bli mer medveten om sig själv, nya tankar, känslor och insikter som kommer till oss, när vi släpper allt annat för en stund och får landa hemma i vår visa kropp. 

Vi har även utforskat min fjärde metod att möta sig själv bortom tankarna och intellektet. Att vara ute i naturen och utforska den med alla våra sinnen. Det är också ett sätt att bli uppmärksam på nuet. När vi kan vara i naturen, utan att göra något, utan att gå, lära eller utforska något, utan istället bara stilla oss och uppleva nuet för en stund. Att komma närmare våra sinnen och uppleva naturen genom att se, höra, dofta, känna och smaka. Skogens läkande kraft är hälsosam för oss. När vi är ute i naturen så får vi lägre blodtryck, pulsen går ner och kortisolnivån minskar (kroppens stresshormon). Vi får ett stärkt immunsystem och naturen hjälper mot stress, depression och oro. 

Så här säger några av deltagarna som var med på årets sommarkurser: 

- Härligt sätt att stanna upp och i gemenskap komma vidare med sig själv Ewa

- En lekfull och seriös kurs om du vill titta på dig själv Jessica

- Jag växer genom att vara utanför trygghetsboxen i en trygg värderingsfri grupp, Evis

- Känner inspiration att komma hem och sätta igång, Inger

- Kul med kombinationen meditation, måla och frigörande dans, Annelie

- Ett bra sätt att komma framåt i livet med ett viktigt beslut, en ny insikt, för att processa och bearbeta något, tydliggöra livsval och behov, Lotte

Är du sugen att prova på mina olika metoder? 
Välkommen till mitt Magiska Retreat – Möt dig själv och ditt sanna jag.

GE DIG SJÄLV ETT MAGISKT RETREAT. KOM, ANDAS, LANDA OCH UPPLEV DIG SJÄLV PÅ NATURSKÖNA HUSBY GÅRD. 

Långhelgen 24-26 september.
Vi startar fredag 16.00 och avrundar söndag 16.00.

Under helgen får du möjlighet att:

- Checka ut från vardagens ekorrhjul och landa i dig själv
- Fylla på med sköna aktiviteter som gör att du känner dig mer avkopplad och i kontakt med dig själv
- Äta utsökt hemlagad vegetarisk mat, uppleva Husby Gårds vackra natur och umgås med andra fantastiska kvinnor, som är på samma resa som du 

Låter det nästan för bra för att vara sant? 

Då är denna helg något för dig!  Behåll sommarens lugn och kick starta hösten med att lyssna in till ditt sanna jag och dina behov.

Just nu boka tidigt pris 500 kr rabatt - så passa på!
Läs mer på hemsidan: https://www.ingridthorngren.se/retreat

Önskar dig en fortsatt skön sommar, ta hand om din bästa vän – dig själv,
/Ingrid

 

Du kanske också gillar...

Styr dina känslor dig? Eller är det du som väljer i ditt liv?

Jul 30, 2021

Tror du på dina tankar? Är dina tankar sanningen?

Jul 23, 2021

Från egot till själen – att lära dig att lyssna till din sanning

Jul 16, 2021