82. Skrivande ökar ditt välmående och din personliga utveckling

I dagens avsnitt utforskar jag ett ämne som ligger mig varmt om hjärtat – nämligen skrivande och reflekterande. Något som jag alltid pratar om hur viktigt det är för att både öka ditt välmående, men också för din personliga utveckling.
Genom att skriva aktiveras prefrontala cortex, den moderna delen av hjärnan som hjälper dig att bearbeta känslor, reflektera över ditt liv, förbättra din kognitiva förmåga att förstå dig själv, skapa struktur, stärka självkontrollen och uttrycka kreativitet. Den delen av hjärnan som kan hjälpa dig att fatta kloka långsiktiga beslut som gynnar dig i längden.
Sammanfattningsvis är skrivande ett kraftfullt verktyg för att förbättra din mentala och emotionella hälsa, vilket i sin tur bidrar till ditt övergripande fysiska välbefinnande. Det är alltså bra för alla din olika delar; tankarna, känslorna, kroppen och själen får vara med. Jag uppmuntrar dig som alltid att skriva och reflektera, det finns inget bättre sätt att jobba med sig själv och din personliga utveckling.
Tro mig, jag har gjort det här i väldigt många år och jag har fortfarande inte hittat ett bättre sätt. Så välkommen att inspireras av hur skivandet kan hjälpa dig att må bättre och förstå dig själv på en djupare nivå.

Vill du ha egen tid och skriva och reflektera?
Det finns fortande ett par platser kvar på min kreativa sommarkurs helgen efter midsommar. Här får du måla, skriva och reflektera som ett sätt att lyssna inåt och lära mer om dig själv.
Läs mer och anmäl dig på min hemsida eller klicka på länken här: https://www.ingridthorngren.se/sommarkurs
Varmt välkommen!

Än en gång stort tack för att du lyssnar på Balans i livet podden, det gör mig så glad och tackam.
Gillar du podden får du gärna dela den med andra, så hjälps vi åt att sprida mer balans i livet, till dom som behöver det. Glöm inte att Följa podden i din mobil, så missar du inget avsnitt.
Tack på förhand för din hjälp.