26. Naturen har en läkande kraft, som ger dig lugn och styrka.

Varmt välkommen till dagens avsitt av Balans i livet podden.

Idag pratar jag om naturens och skogens läkande och helande kraft.
Om hur du kan uppleva naturen i medveten närvaro, där du är uppmärksamma på dina sinnen och släpper alla tankar för en stund, när du är ensam och tyst med dig själva. Då stillar sig tankarna, känslorna och kroppen och hela ditt system får vila stund. Det är lindrande och läkande. Här kan du tanka inspiration, kraft och styrka.

Att skogsbada som i Japan, handlar om att ta sig ut i naturen och omfamnas av skogens läkande kraft, inget du behöver göra, lära eller prestera, bara vara, så välgörande för stress, oro och ångest. Jag ger även mina bästa tips om hur du får in mer natur i din vardag för att därmed öka ditt välmående.

Jag avslutar med en reflektion kring hur viktig naturen är för oss människor. Naturen kan existera utan oss, men vi kan inte överleva utan naturen. Naturen är en del av oss och vi behöver återknyta kontakten med den, genom att vara i den och att vårda den.
Så varmt välkommen till dagens avsnitt.

Vill du prova på att träna mindfulness och bara vara en stund?
Var med på min Kreativa sommarkurs och skapa mer balans i livet. Här får du vara ute i naturen och uppleva den med alla dina sinnen. Läs mer och anmäl dig på min hemsida: https://www.ingridthorngren.se/sommarkurs

Välkommen!