24. Hur odling är bra för ditt välmående, både fysiskt och psykiskt.

I dagens avsnitt pratar jag om hur trädgården och odling är så hälsosamt för vårt välmående, både fysiskt och psykiskt.

Att odla, ökar vårt psykiska välmående, det gör oss mer närvarande i nuet, minskar stress, ökar livsglädjen. Att få följa och glädjas åt små frön som gror och växer och blir till stora plantor, som vi sedan kan skörda och äta, är en meningsfull och tillfredställande aktivitet.

Odling är också bra för vårt fysiska välmående, när vi är utomhus och rör på oss, får vår fysiska kropp får motion, vi får frisk luft och D-vitamin av solen, vi blir fysiskt trötta viket gör att vi sover bättre, vi är mer närvarande i nuet genom att vi använder alla våra sinnen, dessutom en bra stressreducering, när stresshormonet kortisol minskar.

Att odla är enkelt, det enda du behöver göra är att avsätta lite tid, för att ta hand om dina frön och plantor, som kräver en viss omsorg. Kanske en stund varje kväll, istället för att titta på tv eller mobilen. Då är det fantastiskt att få njuta och glädjas av allt som växer och utvecklas. Så ut och njut nu av att så frön nu under våren, så kan du plantera i sommar och skörda till hösten. Hälsosamt, på alla sätt, för hela vårt system; kropp & själ, tankar & känslor får vara med i odlingen.

Om du är nyfiken på att veta mer om hur du kan öka ditt välmående, t ex på min Kreativa Sommarkurs, läs mer på min hemsida eller klicka direkt på länken här så kommer du dit:  www.ingridthorngren.se/sommarkurs

Varmt välkommen!