Så blir du mer sann. Att lyssna in till din längtan och din potential

Aug 25, 2023

Hur lyssnar du in till dig själv och din sanning?
Att springa på andras bollar; vad samhället, pappa, partnern eller chefen tycker att vi borde göra är en trygghet och en vana. Det innebär mindre risk att misslyckas och större möjlighet att bli omtyckt.
Vårt ego som är gjort för att skydda oss och minska att vi utsätter oss för fara, gillar att vi håller oss på säker mark, i vår komfortzon, det innebär mindre risk att utsätta oss för misslyckas och uteslutas ur gemenskapen.  

Men vad vill du?
Att säga ja och ställa upp för andras vilja och behov, att springa på i ekorrhjulet. Ger det dig glädje och lycka? Kanske kortsiktigt, men inte på längre sikt, tänker jag. Att lyssna in till dig själv, din sanning och vad som är viktigt för dig, ger dig sann glädje och lycka långsiktigt.

Dina personliga värderingarna ger dig en kompassriktning i livet som utgår från vad som skapar mening, glädje och ett rikt liv för just dig. Det är en väg som utgår från dina egna behov och önskemål. De skapas utifrån dig själv – inte utifrån vad någon annan vill att du ska tycka, tänka, vara eller göra.   

Frågan är om du är medveten om dina värderingar?
För att få kontakt med vår innersta kärna, vårt sanna jag och våra värderingar, behöver vi stanna upp och lyssna inåt. Att ge oss utrymme att förstå oss själva på djupet. 

Vad är viktigt för dig i ditt liv, hur vill du leva och vad vill du vara med och skapa och bidra till? Vi kan vara med och skapa ett samhälle som bygger på personligt ansvar, goda  relationer och skapa gemenskap. Att inte bara göra saker som är bra för dig själv och ditt ego, utan lyfta blicken och se hur vi aktivt kan bidra till andras och allas välbefinnande. Vad vill du lämna efter dig?  

Du fick ett liv, vad vill du göra med det?
Den dagen som fler människor börjar intressera sig för sin egen personliga utveckling, att utforska sina egna värderingar och göra mer ansvarstagande och medvetna val, utifrån ett helhetsperspektiv, då kan vi skapa något stort tillsammans tänker jag. 

Istället för att vi springer på i ekorrhjulet, för att någon annan eller samhället har bestämt att det ska vara så. Att vi trycks in i en samhällsstruktur som kanske inte gynnar oss och vår välmående. Och som vi innerst inne inte vill eller mår bra av. 

Vi behöver finna vår egen inre kompass
Där vi själva gör medvetna val i fråga om var och hur vi vill arbeta, vad vi vill bidra med och hur vi vill leva. Det stora värdet i livet är att vi ser till att våra egna gåvor, talanger och resurser får komma till uttryck och att vi får bidra. Samtidigt som våra egna behov tillgodoses och det samtidigt bidrar till något bättre för alla. 

Att lära känna andra är vist, att lära känna sig själv är upplysning. Lao Zi. 

Du är unik
Det finns ingen som är precis som du. Du är en unik människa. Det finns ingen person som är precis som en annan. Vi har olika föräldrar, genuppsättningar, uppväxtmiljö, erfarenheter och personlighet. Men ändå buntas vi ihop, där vi förväntas tänka och agera på samma sätt, som kanske inte stämmer överens med våra egna värderingar och vår egen kapacitet. Men vi kanske agerar som alla andra ändå, för vi är rädda att sticka ut, förlora jobbet eller att bli uteslutna ur vår gemenskap.  

Det är inte konstigt att vi tappar vår egen initiativförmåga och motivation när vi försöker leva efter andras förväntningar och sätt att tänka, agera och lösa saker. Resultatet blir att vi spelar en ”roll” när vi är på jobbet eller med vänner, vi försöker passa in, istället för att vara oss själva. På sikt är det förödande för den egna kraften och personligheten, styrkan och förmågan. Det skapar frustration hos oss själva och stryper vår förmåga att känna äkta glädje, inifrån och ut. 

När vi har kontakt med våra egna värderingar, vad som är viktigt för oss och våra egna styrkor, gåvor, talanger och potential. Då kan vi röra oss mot arbetsplatser och grupper av människor som också står för de värderingarna. Där vi får bidra med hela oss, där vi får vara i vår egen storhet. Där vi känner oss hela och sanna och vi kommer åt vår egen energi och entusiasm. Vi får bidra med hela vår potential, med våra unika gåvor och talanger. Det är först då vi får fatt på vår egen livsenergi. 

När människor har fått lista vilka egenskaper en bra ledare har önskar de att de är: ärliga, kan lyssna, är rättvisa, pålitliga, modiga, hjälpsamma, lojala, kreativa, visa, samarbetsvilliga, öppna, motiverade och involverade. Jag tänker att det är samma egenskaper som en bra medarbetare och därmed en bra människa har. Det blir de grundläggande värderingarna i hur jag vill vara och agera.  

Det viktigaste för mig själv är att vara sann mot mig själv, att ta mig själv och mitt liv på allvar. Som den vuxna ansvarstagande människa jag är. Att våga vara tydlig och stå upp för mig själv och mina värderingar. 

I mötet med andra vågar jag då vara öppen, närvarande och nyfiken, att lyssna med öppet hjärta och fylld av kärlek. Då kan vi möta varandra i närvaro och kärlek. När vi inte är upptagna med oss själva, vårt ego och våra rädslor. Utan vi fullt ut kan vara helt närvarande i mötet med en annan människa. 

Att öka sin medvetenhet
Att lyssna in till sina egna värderingar, sin egen sanning och sin potential handlar om att öka sin medvetenhet om sig själv och sin längtan.
Inom psykosyntesen pratar vi om att öka medvetenheten om vårt övre omedvetna, dvs vår framtid, den övre delen i ägget, om du kommer ihåg psykosyntesägget för personlig utveckling. En oerhört viktig del i den personliga utvecklingen tycker jag.  

Att inte bara förstå sig själv, genom att jobba med det undre omedvetna, den nedre delen i ägget, som barndomen, gamla vanor och begräsningar.
Utan att öppna upp för vår framtid och vår potential.

Så vad längtar du efter?
Om du fritt fick önska, hur skulle ditt liv se ut då? Var bor du, vad jobbar du med och vad fyller du dina dagar med för aktiviteter? 

Så mitt tips till dig idag, är att börja lyssna inåt till dig själv, att öppna upp för vem du innerst inne är, din storhet och din potential. Att inte bara springa på i ekorrhjulet av lathet, kanske för att det är enklast eller av rädsla för vad andra ska tycka. Utan att våga vara sann mot dig själv och våga följa din egen längtan och din egen väg.  

Varför är du här och vad vill du bidra med här i livet?
Ja, vi har ju bara ett liv, i alla fall vad vi vet just nu. Frågan är vad väljer du att göra med det? Viktig fråga eller hur. 

Kom ihåg att du och du är helt perfekt precis som du är.
Så tills vi hörs igen, tag hand om dig och din bästa vän, dig själv.
Hej så länge 
/Ingrid 

Är du nyfiken på hur du kan komma vidare i din personliga utvecklingsprocess?
Då vill jag berätta om min nya inspirationsföreläsning är öppen för anmälan!

Häng med på min NYA gratis inspirationsföreläsning online
Möt dig själv och lev DITT liv – inifrån och ut

🌟 Fatta 5 viktiga beslut för dig och din framtid! 🌟

Kan du föreställa dig ett liv i balans, harmoni och glädje? Där du slipper stress, oro och osäkerhet. Istället känner du dig lugn, trygg och kan njuta av ditt liv, inifrån och ut.

Då är du på rätt plats!

På den här föreläsningen får du fatta 5 viktiga beslut för dig och din framtid, om vad du kan göra för att skapa mer balans och glädje i ditt liv.

Föreläsningen handlar om:
1. Att möta dig själv och bli mer SANN
Har du känt dig vilsen i livet någon gång, som om du tappat bort dig själv, vad du vill och vad som är viktigt? Här berättar jag vad du kan göra för lyssna in till dig själv och din sanning, så att du kan leva DITT bästa liv inifrån och ut.

2 Vad du behöver göra för att skapa ett liv i BALANS
Lär dig skillnaden mellan höger och vänster hjärnhalva och hur du kan gå från negativa tankar, stress och oro, till att landa i närvaron i nuet, med mer självmedkänsla och balans.

3 Att bli mer HEL och leva livet fullt ut
Genom att bli en medveten ledare i ditt liv, vet du vad du gör för att hantera dina negativa tankar och känslor, ta hand om din fysiska kropp och lyssna in till din själ.

Varmt välkommen, jag ser SÅ mycket fram emot att ses!
Det finns flera datum att välja på. Läs mer och anmäl dig HÄR

 

Du kanske också gillar...

Podden på YouTube 🎉

Jul 05, 2024

Önskar dig en skön sommar - blommor gör dig lycklig!

Jun 28, 2024

Från Att Göra till att Bara Vara - så här gör du!

Jun 21, 2024