Om att dela och utvecklas i gemenskap. Välkommen till höstens kurser!

Jun 30, 2023

Att dela i gemenskap. Är att utvecklas och inspireras tillsammans.

Jag är mycket inspirerad av Pilgrimsorden, som finns inom svenska kyrkan och som jag gärna reflekterar över så här i sommartid. De sju nyckelorden är: frihet, enkelhet, tystnad, bekymmerslöshet, långsamhet, andlighet och delande.

Idag tänkte jag reflektera lite över det sista ordet; Delande. Det kan vara det finaste av alla pilgrimsorden. Att dela med mig till andra av det jag har ett överflöd av; tröst, tankar, omsorg, glädje, kläder, pengar osv.

Ofta blir samtalen djupare när vi samtidigt rör oss genom vandring, ämnena blir avdramatisera och tystnaderna som uppstår inte lika tryckande trots att jag kanske inte känner personen. Och kanske är det också det faktum att vi inte känner varandra och kanske aldrig möts igen som gör delandet av väg och tankar lättare.

På samma sätt som under en pilgrimsvandring upplever jag att det ofta är på mina kurser i personlig utveckling. På en retreat, en kreativ sommarkurs, onlinkursen eller min långa utbildning i självledarskap.

En grupp kvinnor som inte känner varandra innan, men som är på samma resa, en resa med målet att få vara med sig själv, stilla sig och finna sig själv. När vi inte känner varandra sen tidigare, är det lättare att inte ha några tankar eller värderingar om varandra, ingen historia om vilka vi är, utan vi kan vara mer fria, att bara vara dom vi är.

Alla har själva valt att vara där, att söka och längta efter något mer, att möta sig själv på ett djupare plan. Vi kan dela med oss av våra tankar, känslor, erfarenheter och upplevelser. Vi kan lyssna och lära av varandra. Det är så fint när det sker. Inget annat som måsta göras, utan vi är där i närvaro, med oss själva och varandra.

Delandet som bygger gemenskap
En speciell gemenskap skapas, där alla har ett gemensamt intresse i att lära känna sig själv. Ingen är bättre eller förmer än någon annan. Alla gör sin resa och har sin process, men vi delar en gemensam upplevelse. En upplevelse som är svår att dela med någon som inte har varit där.

Ni vet hur det kan vara ibland, när vi som är intresserade av vår personliga utveckling vill prata om det vi lärt och upplevt med någon vän, kollega eller vår partner, som kanske inte är så insatt eller intresserad. Det känns inte alltid så meningsfullt. När vi själva ska försöka förklara varför detta är viktigt och intressant, som att tala till en vägg och det faller platt till marken av ointresse eller oförståelse. Vi blir ”läraren” som ska utbilda och förklara och kanske ”övertala” den andre att det här är viktiga frågor, inte så rolig energi utan mer segt och betungande.

Lättare och roligare tillsammans
Att istället vara i en gemenskap med andra, som alla är på samma resa, som är intresserade, öppna och nyfikna av sin personliga utveckling och vill lära nytt. Det ger SÅ mycket tillbaka. En gemenskap med likasinnade där du kan dela med dig och även få ny inspiration och lära av andra. Jag tänker också att det är lättare och roligare att göra det tillsammans. Vi hjälper oss själva att hålla oss på banan, hålla vår egen process och utveckling igång, när vi gör det tillsammans med andra. Det är därför det kan underlätta att anmäla sig till en kurs, utbildning eller gemenskap. Vi får hjälp och stöttar oss själva och varandra under vägen. Det är lättare att få det gjort helt enkelt.

Gemenskap är viktig för vårt välmående
Det är viktigt att ha någon eller några nära personer som jag kan dela min vandring och mitt liv med. Tankar, känslor, händelser, upplevelser och insikter. När vi gör det tillsammans i grupp, blir det ännu enklare och tydligare att följa sin egen resa. Vi kan spegla oss i varandra, vi ser att vi inte är ensamma och vi får energi och glädje i en gemenskap. När vi delar vårt innersta med andra, skapas också en djupare gemenskap.

Vi pratar inte bara om väder och vind, resor och nya prylar, som vi kan prata med våra grannar eller kollegor med. Utan vi pratar om vad vi känner djupt inom oss, om våra med- och motgångar. Vi öppnar upp och vi gråter och gläds tillsammans. Vår kommunikation blir djupare.

Det är magiskt, vackert och meningsfullt.
Det är därför jag jobbar med det jag gör idag. Att skapa en gemenskap för kvinnor, som är intresserade av sin personliga utveckling och har en längtan efter att göra det tillsammans. Att utvecklas tillsammans, för att stärka dig själv och att leva ditt bästa liv, där du kan njuta och glädjas fullt ut.

Min längtan är att du ska ta din plats och leva ditt liv, inifrån och ut.

Jag tänker också att den bästa investeringen du kan göra är den i dig själv och ditt eget välmående. Jag pratat så klart i egen sak här.

Men det är min egen erfarenhet, att det som har hjälpt mig mest här i livet, är den investering jag gjort i mig själv och min egen utveckling. För att hjälpa mig själv att hantera livets utmaningar på bästa möjliga sätt.

Allt det jag lärt mig, alla erfarenheter, verktyg och kunskaper jag har, delar jag med mig på alla de utbildningar jag leder idag i personlig utveckling och mindfulness.

Så min inspiration till idag är att – gå en kurs med mig i höst!
Att anmäla sig till en kurs är att hjälpa sig att få det gjort. Samtidigt att lära av andra, fördjupa sig och få en fin gemenskap. Oavsett om det är irl eller online.

Hemsidan uppdaterad och anmälan är öppen för höstens kurser
Vad längtar du efter i höst och vad behöver du för att ta hand om dig själv och ditt eget välmående på bästa sätt?

Jag erbjuder allt från kurser på plats, som Frigörande dans dag i mindfulness, Magiska Retreats och Mini Retreats.

Läs mer om Utbildningar HÄR

Min signaturkurs online Möt dig själv och lev ditt liv, om personlig utveckling och mindfulness startar i september igen. Ställ dig gärna på väntelistan, så får du en fin bonus när kursen öppnar för anmälan i höst. För dig som går min onlinekurs finns även möjligheten att därefter gå med i mitt exklusiva Medlemskap online, en gemenskap för fördjupning. Jag har även kortare Self Care Retreats online.
Läs mer om onlinekurser HÄR


Möt dig själv och led dig själv, start 2024

För dig som verkligen vill fördjupa dig och möta dig själv, för att kunna leda dig själv på bästa sätt. Uppgradera dig själv till en bättre version av dig själv 2.0!
Läs mer om min långa Diplomutbildning i personlig utveckling och självledarskap, som går över 9 månader från februari till oktober och startar 2024.

Läs mer om min långa utbildning HÄR

Önskar dig en skön sommar och njut av nuet 🌸☀️!
Men planera för framtiden - det är du värd. Framgång är ingen slump.
Det kommer till de som planerar för det.
Välkommen att gå en kurs med mig i höst. Jag ser fram emot att mötas.
/Ingrid
PS Glöm inte att lyssna in till dagens Podd, där jag pratar mer om att lära och utvecklas i gemenskap med andra.
33. Dela i gemenskap. Att lära och utvecklas tillsammans HÄR

Du kanske också gillar...

Fem hälsofördelar med att gå på Spa, för ditt fysiska och psykiska ...

Sep 15, 2023

Att åka på retreat för att möta dig själv och ditt sanna jag

Sep 08, 2023

Är du nöjd eller bara bekväm? Ta dig ur din komfortzonen och utvecklas

Sep 01, 2023