Nytt år och nya möjligheter! Dags att lyssna in till dig själv och följa din längtan?

Dec 31, 2021

Nytt år i morgon – på många sätt en helt ny chans att förverkliga sina drömmar, följa sitt hjärta och sin längtan.

Men innan jul och under juldagarna känns det ibland som om det inte skulle finnas en andra sida av julen. Vi stressar och paddlar på i att få allt ordnat och fixat. Ibland är det många olika viljor och behov att tillfredsställa inför julen. Alla vill gärna ha det på sitt sätt. Ibland slits vi mellan olika viljor och vi kanske inte hinner reflektera och lyssna in till oss själva. Kanske blir det inte alls som vi själva tänkt.

Jag har en väninna som jobbat på Grand Hotell i Stockholm. Hon berättade att just på julafton finns det kvinnor som checkar in på hotellet och bara säger – ta hand om mig – jag står inte ut med min familj och släkt längre, jag behöver komma hemifrån. Jag kan förstå situationen. Det är inte alltid lätt att komma överens, kompromissa och kommunicera. Ibland blir man helt trött, matt och ger upp.

Jag hoppas att DU har haft en skön julhelg och sköna mellandagar. Att du har fått lite tid att hämta andan, sitta ner i soffan, läsa en god bok, umgås med nära och kära, tagit en skön promenad och njutit av lugnet efter stormen.

När det tystnar runt omkring, så blir det ofta lättare att lyssna in till dig själv och vad du innerst inne behöver. Nytt år, nya möjligheter, nyårslöften – ”nu ska jag äntligen följa min längtan, jag vill verkligen ta tag i mig själv och skapa en förändring”.

Visst finns det en härlig energi i det alldeles nya året och att vara redo för något nytt! Då man har haft ledigt i en längre, sammanhängande period och fått möjligheten att tänka till och reflektera. Både över hur livet varit förra året och hur jag vill att det ska vara nästa år. Så kanske en längtan efter en förändring har blivit tydlig.

Mitt nyårslöfte till mig själv är att prioritera att de saker som gör mig lycklig, får plats i mitt hektiska liv. Att se till att jag får tid att njuta av de små sakerna i livet som jag uppskattar och som ger den lilla lyckan i vardagen. Jag blir lycklig när jag är nära naturen och får följa årstiderna, när jag sätter ner fötterna i gräset, när jag går i skogen, när jag plockar blommor - jag älskar att plocka blommor. Att simma i en insjö, känna doften från naturen, vattnet som omsluter mig och solen som speglar sig i vattenytan. Att åka skidor, vara utomhus, röra min kropp, se solen skina, känna vinden i ansiktet och se snön glimra. Att hitta ny musik, skapa danspass, dansa och röra min kropp gör mig lycklig. Att vara tillsammans med min familj och vänner och skapa upplevelser och minnen. 

Man brukar säga att man kan se någons grundvärderingar på vad den lägger sina pengar, sin tid och sin energi på. För mig är mina nyckelord: frihet, närvaro, utveckling och kreativitet. För mig investerar jag mycket i min egen utveckling, för att det är det roligaste och mest meningsfulla jag kan göra. Det finns så mycket att lära och utvecklas inom. Jag lyssnar på poddar, läser böcker, går kurser och utbildningar, åker på retreats och hittar nya sätt att lyssna in till min själ och ta hand om mig själv och min kropp. För mig är investeringen i oss själva den bästa och den viktigaste vi kan göra. Den investeringen ökar vårt välmående och den har vi med oss resten av vårt liv.

Vad är det bästa du vet? Vad älskar du och vad längtar du efter? Det som fyller på dig och gör dig till den du är och på sikt bidrar till att göra den här världen till en bättre plats.

Jag tror mycket på att lyssna på sig själv. Hur mycket tankar du än har som snurrar runt där inne, så finns svaret inom dig. Om du bara lyssnar.

Därför vill jag skicka med min nya meditation Fridfullhet, till dig idag.
Klicka HÄR och lyssna in till dig själv i lugn och ro.

Där i tystheten och lugnet kan du komma i kontakt med dig själv och din längtan. Här kommer du i kontakt med ljuset, värmen och den goda viljan – vad du innerst inne vill, längtar efter och behöver.

Vad längtar du efter i ditt liv nästa år?
Kanske längtar du efter att möta dig själv på ett djupare plan, för att kunna leda dig själv mer medvetet. Är det dags att börja leva ditt bästa liv, inifrån och ut? 
Är du trött och stressad? Springer du på alla andras bollar, ställer upp, anpassar dig och hjälper till?

Längtar du efter att bli mer av den DU är, så att du kan ta DIN plats och njuta av DITT liv fullt ut?

Då är du på rätt plats. I februari 2022 startar nästa grupp av, Möt dig själv och led dig själv, min långa Diplomutbildning i personlig utveckling och självledarskap. Här har jag paketerat allt det bästa jag kan, baserat på min egen erfarenhet, verktyg, metoder, upplevelser och det pedagogiska upplägget till en helhetsupplevelse. 
 

Läs mer på min hemsida, det finns några platser kvar.

Du kanske också gillar...

Frigörande dans i mindfulness är motorvägen hem till dig själv

Aug 12, 2022

Att dela i gemenskap. Är att utvecklas och inspireras tillsammans

Aug 05, 2022

Vad behövs för att höra sin själ? En resa från ditt yttre till ditt...

Jul 29, 2022