Hur kan jag höra min själ? Det händer när du vilar

Oct 08, 2021

Nuförtiden är det viktigt för mig att stilla mig och lyssna inåt. Förr i tiden kunde jag bara köra på i 180, jag ville mycket och hade höga krav och förväntningar på mig själv, jag ville prestera och leverera. Jag körde på i ekorrhjulet. Tills jag körde av vägen, då jag insåg att jag hade ”jobbat” bort mig själv, den jag var och vad jag tyckte var roligt. Där började min resa på att bli mer uppmärksam.

Jag har fortfarande en hög energinivå och förmåga att skapa mycket resultat. Men nuförtiden vet jag att det är viktigt att ta mig tid för vila, återhämtning, reflektion och att lyssna inåt. För att lyssna in till mig själv och stämma av att jag är på rätt väg. Jag skulle säga att jag idag, efter många års träning, är mycket intuitiv, att jag direkt kan känna av om jag är på rätt väg eller inte. Jag har etablerat en god kontakt med mitt inre, min själ.

När jag lyssnar in till mig själv i tysthet och stillhet, så kan jag höra min egen sanning, min intuition och min själ. Här får jag de rätta svaren. Om vi är för mycket i vår vänstra hjärnhalva, att göra och stressa hela tiden kan det bli så att vi kör på för fort och efter ett tag inser att vi kör åt fel håll. För att höra själen, behöver vi ta oss till höger hjärnhalva och stilla oss, så att vi i tysthet kan höra de svaga signalerna.

Jag tänker att vår själ redan vet allt om oss. Vem vi är, vad vi vill, vad vårt syfte är. Men de flesta av oss har bara lärt oss att lyssna på våra tankar, inte på vår själ. Själen ”pratar” med oss hela tiden, men vi behöver träna på att lyssna, för att höra vad den vill säga oss.

Oprah Winfrey sa en gång: ”Livet viskar till oss hela tiden, om vi lyssnar så behöver livet inte skrika”. Jag tänker att livet det är själen. Ni vet om vi inte lyssnar på själens svaga röst och våra egna signaler, utan kör över oss själva, så behöver själen skrika till slut. Det kan vara att vi bara lyssna på våra tankar, vi hör bara vårt ego, som vill att vi ska prestera ännu mer och aldrig är nöjd. Eller känslomässig, där vi kanske är kvar i relationer som inte gynnar oss, vilket dränerar oss och får oss att må dåligt. Till slut får vi kroppsliga fysiska symptom när vi inte har lyssnat, för det är själens sista utväg att ”prata” med oss, när vi inte lyssnat på oss själva tanke eller känslomässig. En del får fysiska symptom, som ont i magen, ryggen, axlarna, migrän, till den berömda väggen av utmattning eller att gå in i ett beroende för att slippa lyssna. Det här är olika sätt som livet eller själen kan skrika på oss och göra oss uppmärksamma på att något är fel och vi är på väg åt fel håll.

En del frågar mig, om man måsta få en sjukdom eller nå botten, för att lära sig att lyssna och såklart är det inte så. Tyvärr är det så för en del, att det är först när vi har blivit utmattade, utvecklat ett alkoholberoende eller fått migrän eller magproblem, som vi stannar upp och blir medvetna om att det sätt vi lever inte gynnar oss och att vi verkligen behöver en förändring. I backspegeln kan vi se att vi kanske behövt det länge, men vi har inte lyssnat.

Men när vi nu är medvetna om att det finns en själ och att vi kan lyssna på den, så kan vi träna på att lyssna in till den och dess subtila signaler. Det är den som talar om att vi är på rätt väg eller inte. Om vi börjar köra åt fel håll, så kan det vara så att det inte blir som vi tänkt oss. Vi kanske förlorar jobbet, partnern, vi får inte jobbet vi vill ha eller kommer inte in på den skola vi sökt in till. Allt detta tänker jag är själens sätt, att putta oss i en annan riktning. Det var inte meningen. Vi är värda något bättre. Vi kanske inte förstår det just då det händer. Men det finns alltid något att lära i det som sker.

Hur kan du träna upp din kontakt med själen?
En del undrar hur man gör för att lyssna på själen, intuitionen och magkänslan. Har vi bara varit upptagna med våra tankar eller att lyssna in och serva andras behov, så har vi aldrig varit där i kontakt med vårt inre. Om vi inte har stannat upp och lyssnat inåt, kan vi inte räkna med att automatisk ha en stark koppling till vår intuition. Om vi känner att vi tappat den kontakten är det något som behöver övas upp och det gör vi genom att just stanna upp och lyssna inåt. Vi har alla svaren, men vi måste ge dom en chans att komma fram. För din intuition hittar du inte i oro, ångest, stress och rädsla, utan du känner den när du är lugn och närvarande.

Det handlar om att tillbringa tid med vårt inre. Vad kan du göra i din vardag för att få klarhet? Vad gör dig lugn? Se till att prioritera det, så att din intuition har en chans att träda fram. I stället för att förvänta oss en blixt från klar himmel, så kanske vi får en känsla i kroppen och genom att börja förstå den känslan kan vi lära oss att använda vår magkänsla när vi tar olika beslut. Testa dig fram för att se på vilket sätt du kan få kontakt med din intuition.

Alla mina metoder som jag använder, är motorvägen hem till din själ, ditt själv och ditt sanna jag. Att meditera, vara i naturen, vila, dansa, andas, vara kreativ utan prestation och att skriva och reflektera. Det är metoder för att lyssna hem till dig själv.

Ett bra tips är att skapa dig en fin ceremoni
Tänd ett ljus, lyssna på en lugn och skön låt och att lyssna inåt i tysthet och stillhet. Det är där och då som svaren kommer till dig. När du hör den svaga rösten och känner den subtila känslan, är jag på rätt väg? Det händer när du vilar, när du är närvarande i nuet, när du kan tillåta dig att bara vara en stund. Utan yttre intryck, utan prestation. Bara sitta still och gör ingenting en sund. Det är då du kan möta dig själv och höra din själ.

Lycka till och hör gärna av dig och berätta vad du upplever. Jag svarar på alla mail jag får.

Önskar dig en fortsatt skön höst, njut av stillheten, /Ingrid

Du kanske också gillar...

Vad händer när det är tyst? Kanske kan du höra din egen inre röst, ...

Oct 22, 2021

Jag har skickat inspirationsbrev och bloggat i 1 helt år idag! Det...

Oct 15, 2021

Hur kan jag höra min själ? Det händer när du vilar

Oct 08, 2021