Hur kan du möte ditt sanna jag? Hur meditation har förändrat mitt liv

Sep 24, 2021

Meditation har förändrat mitt liv. Det är ett sätt att checka in med mig själv och höra min inre sanna röst.

Jag kan säga att meditation har förändrat mitt liv och påverkar mitt liv varje dag. Det är mitt sätt att hålla kontakten inåt, att grunda mig, landa i mig själv, landa i nuet och mitt sätt att höra min inre sanna röst. 

Att meditera ingår idag i mina dagliga rutiner, där jag kommer ännu närmare mig själv. Meditationen har verkligen hjälpt mig att förstå mig själv, mitt mående och livet på ett djupare plan. Tidigare kunde jag försöka ”tänka mig till” hur saker skulle vara, vad som var rätt eller fel eller hur jag själv fungerade. Men med hjälp av meditationen kan jag i stället lyssna inåt och lita till min inre sanning och visdom, där svaren finns om jag bara tar mig tid att lyssna. Det fungerar som min inre kompass, där jag blir mer sann och i kontakt med mig själv. Jag hoppas att det blir så även för dig.

Börja med 5 minuter
Om du är helt ny på att meditera så föreslår jag att du börjar med 5 minuters guidad meditation, gärna på morgonen. Hitta ett lugnt ställe hemma och sätt dig bekvämt på en stol med båda fötterna i golvet, så att du är grundad och har kontakt med underlaget. Blunda och lyssna gärna till en av mina guidade meditationer, som finns på hemsidan. 

Lyssna på mina Meditationer HÄR

Fem minuters meditation om dagen kommer att hjälpa dig att göra ett skifte och du kommer snart att uppleva en skillnad. Den här stunden hjälper dig att landa inåt och komma närmare dig själv, viket kommer hjälpa dig att landa i dig själv, lära känna dig själv och lättare kunna höra din inre röst.

Att börja dagen med att landa inåt påverkar hela vårt mående och vår dag. Jag vet inte hur din morgon brukar se ut? En del startar med att scrolla mobilen och titta på Facebook och instagram, en del tittar på nyhetsmorgon på tv eller lyssnar på radion, andra läser tidningar. Allt detta är olika sätt att checka in med omvärlden, genom att rikta vårt fokus utåt, till vad andra människor gör eller vad som händer i världen. Att istället starta dagen med en meditation är att checka in med oss själva och få bättre koll på vårt eget mående och det är också ett skydd mot alla yttre intryck som sedan kommer under dagen. Då är det lättare att komma tillbaka till den här lugna känslan och oss själva under dagen, om vi till exempel känner oss stressade eller irriterade. Att gå tillbaka till vårt eget inre lugn, om vi blir stressade eller ur balans.

Meditation är egentligen en enkel grej, som enbart innebär att du ska sitta still och göra ingenting. Men trots detta tycker många att det är svårt. Just för att vi har aldrig fått lära oss att göra ingenting. När jag började meditera tyckte jag att jag var lat och onyttig, när jag satt där och gjorde ingenting. Idag är det en helt nödvändig rutin i mitt liv för att skapa balans och höra min egen sanna röst. 

 Som allt annat går det lättare och lättare ju mer vi gör det. Därför är det bra att börja med fem minuter, för att landa och lyssna inåt. Meditationen har inget mål. Intentionen med meditationen är just att vara närvarande i nuet och att lyssna in till din egen sanna röst.

Vill du lyssna in ännu mer till din sanna röst? 
Följ med på höstens skönaste Retreat - ett helt magiska retreat i Sätra Brunn. Här får du några dagar för dig själv att stilla dig och lyssna inåt. Läs mer nedan, välkommen! /Ingrid

Ge dig själv ett magiskt retreat - Möt dig själv och ditt sanna jag, 23-24 oktober 

Det är först när du i stillhet och avskildhet kan möta dig själv, som du kan komma i kontakt med ditt sanna jag. Kom, andas, landa och upplev dig själv på natursköna Sätra Brunn, med härligt spa.

Välkommen till höstens skönaste retreat på Sätra Brunn

Under två helgdagar får du möjlighet att:

  • Checka ut från vardagens ekorrhjul och landa i dig själv
  • Fylla på med sköna aktiviteter som gör att du känner dig mer avkopplad och i kontakt med dig själv
  • Äta god hälsosam mat, uppleva Sätra Brunns härliga spa och umgås med andra fantastiska kvinnor, som är på samma resa som du

Låter det nästan för bra för att vara sant? Då är denna helg något för dig! Boka tidigt pris, med 500 kr rabatt till 30 september, så passa på!

Upplev min unika Helhetsmetod – med fokus på hela dig – för mer balans i dig och ditt liv. Under retreaten kommer du att få möta hela dig – kroppen, själen, tankarna och känslorna. Du kommer att få lyssna inåt för att hitta tillbaka till dig själv och höra din egen inre sanna röst genom upplevelser såsom:

  • Sköna meditationer
  • Kreativt skapande, helt utan prestationskrav
  • Fria rörelser och dans i mindfulness
  • Rofylld tid i naturen, att utforska alla dina sinnen

Det kommer också finnas tid för relax, samtal och reflektion både i gruppen och med den viktigaste personen i ditt liv – du själv.

Jag ser så mycket fram emot att få träffa dig den här helgen – och tillsammans med dig skapa mer balans i dig och ditt liv!

Praktisk information

Retreaten äger rum helgen den 23-24 oktober 2021.

Lördagens kursprogram: kl. 10.00-17.00, därefter egen tid för spabesök och gemensam middag. Söndagens kursprogram: kl. 09.00-16.00.

Det här ingår i priset:

Kursprogram och material. Boende från lördag till söndag på Hotell Skogsgården. Lunch och middag på lördagen. Frukost och lunch på söndagen. Kaffe/te och frukt båda dagarna. Tillgång till spa med 34 grader varm pool, bubbelpool och ångbastu.
Resa: Sätra Brunn ligger en dryg timme med bil från Stockholm. Åker du kommunalt, tar du tåg till Sala och vi ordnar gemensam transport till/från Sätra Brunn.

BOKA TIDIGT-RABATT

Boka din plats senast den 30/9 så får du 500 kr rabatt på totalpriset och betalar endast 3.395 kr för boende på Hotell Skogsgården, i dubbelrum med dusch och wc. Tillägg för enkelrum är 300 kr, dvs totalt 3.695 kr.Ordinarie totalpris för boende i dubbelrum är 3.895 kr. Tillägg för enkelrumstillägg är 300 kr, dvs totalt 4.195 kr.

Varmt välkommen
Ingrid Thorngren

Du kanske också gillar...

Vad händer när det är tyst? Kanske kan du höra din egen inre röst, ...

Oct 22, 2021

Jag har skickat inspirationsbrev och bloggat i 1 helt år idag! Det...

Oct 15, 2021

Hur kan jag höra min själ? Det händer när du vilar

Oct 08, 2021