Glad midsommar från mig till dig 🌸 - njut av nuet, ljuset och värmen!

Jun 23, 2023

I onsdags var det sommarsolståndet, vilket är den dag som har årets längsta dag och kortaste natt och den dagen då solen står som högst på himlen. 

Norr om norra polcirkeln är det midnattssol alltså att solen inte går ned alls. Men det blir aldrig riktigt beckmörkt någonstans i Sverige eftersom solen bara är en bit under horisonten.

Idag är det Midsommarafton 🌸!
Den högtid när vi brukar fira sommarsolståndet och att sommaren, ljuset och värmen äntligen är här!

Jag ÄLSKAR traditioner
Jag tänker att det skapar trygghet och ramar i våra liv, vi har något att förhålla oss till som är tydligt. Även förväntan, att ha något att se fram emot som vi tycker om, skapar glädje och entusiasm.

Själv firar jag midsommarafton i vårt hus på landet, med familj och goda vänner. Vi äter, pratar, binder blomsterkransar och buketter, gör en egen midsommarstång och dansar runt den (till en inspelat kassettband från min barndom, där det leds ringdans från Skansen). Bakar blåbärskaka, sitter ute och fikar med fötterna i gräset, leker 5-kamp, grillar, spelar spel, pratar, skrattar och sitter ute hela den ljusa natten. Det är njutning.

Jag tycker även midsommarhelgen är en kickstart inför sommaren, när vi äntligen kan njuta av ljuset och värmen fullt ut. Tänk, det kanske är första gången i år som vi sitter ute hela kvällen och kanske hela natten och njuter av ljuset och värmen. Så underbart.

En helg att äta gott, umgås, prata, lyssna, dansa, spela, leka och umgås.
Det är glädje och lycka för mig. Att kunna släppa allt annat för en stund och njuta av nuet. Tänk att det oftast är så fantastiskt i nuet, här är oftast allt bra. Vilken värdefull lycka att njuta av, om vi kan stanna upp och vara där, i nuet.

Men Midsommar kan även upplevas som en stressfaktor
Speciellt av oss kvinnor, som kanske generellt tar större ansvar för sociala kontakter, planering av familjesammankomster, fester, middagar, städning, inköp, lekar och annat som ska styras upp.

Så här gäller det att träna på att vara tydlig
Att säga nej, sätta gränser och delegera, att inte göra allting själv. Be andra ta med mat, gör en picknick, knytis eller turas om att laga mat. Dra ner på städkraven, vi är här för att umgås inte syna dammråttor.

Det viktiga är att vi kan vara närvarande med varandra, mötas i våra samtal och lyssna till punkt. Inte stressa, fixa och ordna den perfekta tillställningen.

Låt oss istället hjälpas åt att skapa en närvarande, kärleksfull och harmonisk midsommarafton och helg för oss alla att njuta av. Att umgås med de du tycker om och vara riktigt närvarande i mötet, här och nu, det är kärlek. Att ge varandra tid och odelad uppmärksamhet, inga mobiler, inget jobb –
bara du och jag, bara vi.

Så här i sommartid, vill jag ge dig en extra Bonus - att bara vara och andas i naturen
Att vara närvarande med dig själv och stilla dig. Därför är dagens Podd avsnitt nr 32 en Meditation – Andas i naturen. Gör den gärna utomhus, sittande eller stående. Bli uppmärksam på dina sinnen och din andning, här och nu.

Lyssna på Podd 32 Andas i naturen HÄR

Hur har du det med det där jag skrev ovan angående midsommar?

- Är det lätt att det blir för mycket och för stressigt i ditt liv?
- Har du svårt att sätta gränser, säga nej och våga vara tydlig med din vilja och dina behov?

Längtar du efter mer lugn och att njuta mer av nuet?

Då ska du vara med på mitt webinar – min gratis föreläsning online.
Här får du:

Mina 5 bästa tips på vad du kan göra för att skapa mer balans och glädje i livet!

Här får du vara med och fatta 5 små beslut för att skapa ett liv med mer självmedkänsla och acceptans. Även om det inte finns ett enda sätt att skapa det där bästa livet, där du känner att du kan njuta i balans och harmoni, så finns det vissa steg som underlättar.

Här kommer jag att berätta om 5 små beslut som du kan ta och som kommer att göra hela resan så mycket lättare.

Jag vet inte hur du funkar, men för mig är det lättare när jag ser saker uppritat.

Jag kommer gå igenom vad du behöver göra och varför det är viktigt, för att åstadkomma en förändring i ditt liv. Att visualisera något så abstrakt som "mer självmedkänsla och acceptans i livet" ger en helt ny klarhet.

Om det gäller dig också, så kommer du ha stor nytta av föreläsningen.

Anmäl dig HÄR så ses vi snart!

Jag är super peppad att få dela de här tipsen med dig och se om du är redo att fatta beslut för att må bättre i ditt liv. Jag är säker på att de kommer att göra skillnad oavsett var du befinner dig i livet.

Enbart ett tillfälle: måndag 26/6 18.30-19.30
Var: Online webinar (du kommer ej synas i bild)
Pris: Kostnadsfritt, men du behöver anmäla dig för att vara med.

PS. Föreläsningen spelas in, så anmäl dig även om inte tiden funkar för dig. Då får du inspelningen i efterhand ✌️

På slutet av föreläsningen kommer jag också att berätta om min Minikurs online, Möt dig själv med mer självmedkänsla och acceptans, som startar 7/7. För dig som vill ha en riktig sommarboost och utvecklas tillsammans med mig i sommar, så häng med!

Varmt välkommen jag ser SÅ mycket fram emot att ses!

Önskar dig nu en helt underbar midsommarhelg – så ses vi på måndag.

Tills vi ses igen, tag hand om dig och din bästa vän – dig själv ❤️!
/Ingrid

Du kanske också gillar...

Hur kan tacksamhet öka din glädje, hälsa och utveckla dina relation...

Apr 26, 2024

Så tränar du mer självmedkänsla och acceptans och blir fri

Apr 19, 2024

Hur du sätter hälsosamma gränser för dig och ditt välmående

Apr 12, 2024