Ett år med podden 🎉 fira genom att sprida mer balans till dom som behöver det!

Dec 22, 2023

Hej fina du och välkommen till ett år av Balans i livet podden 🎉!
Jag har skapat podden för dig som vill få inspiration om hur du kan växa och utvecklas, för att bli den medvetna ledaren i ditt liv. Hon som är sann, hel och skapar mer balans och glädje i sitt liv. Så att du kan njuta av ditt liv, inifrån den du är.
- När du kan möta dig själva bortom tankar, stress, oro, rädslor, begränsningar och prestation.
- När du inte längre är orolig eller rädd för vad andra tycker och tänker.
- När du är trygg i dig själva och det som är du, vad du känner, vill och behöver.
Då kan du stå i din storhet och ta din plats fullt ut! Det är vad jag vill bidra till här i världen – att stärka alla kvinnor att ta sin plats och stå i sitt ljus - fullt ut.
Varmt välkommen till avsnitt 58, ett helt år av poddande, varje vecka under årets 52 veckor har du fått ett nytt avsnitt från mig och jag har även haft några bonusavsnitt med meditationer, därav avsnitt 58 idag.

Om du skulle få för dig att lyssna till alla avsnitten så här i mellandagarna, efter julafton, när lugnet brukar lägga sig för det flesta och lite ny tid och utrymme för dig själv, kanske skapas.
Då skulle poddens alla avsnitt bli en ljudbok på hela 20 timmar, inte dåligt eller hur?!
Det blir cirka 2 ljudböcker, om du jämför en genomsnittlig ljudbok på ca 8-9 timmar.

Så ha gärna med dig podden i dina öron, när du är ledig. Det passar perfekt när du åker bil, buss eller tåg. Eller när du tar en löptur, en promenad eller kör ett pass på gymmet, då är det bra att passa på att få lite pepp och inspiration när du samtidigt gör något annat, som kanske inte tar hela din uppmärksamhet.

Jag är så otroligt glad och tacksam över att just du är här. Kanske känner du dig lite osäker på din egen förmåga, om du verkligen kan skapa mer balans och självmedkänsla i ditt liv? Då vill jag med bestämdhet svara att, såklart kan du skapa mer balans och glädje i ditt liv, så att du kan njuta mer och känna dig mer lugn, glad och trygg. Det är mitt mål med podden och allt arbete jag gör, så JA du är på rätt plats.
Det är onödigt att gå runt och må dåligt helt i onödan, när det finns hjälp att få.
Därför vill jag med Balans i livet podden, verkligen bidra till ditt ökade välmående.
Så att du kan ta din plats här i världen, på ditt sätt.
Så idag när det har gått ett år, så har jag försökt att ge mig på en sammanfattning av poddåret och vad de olika avsnitten har innehållit för olika ämnen och kategoriserat dem. 

Du som har följt mig läge och kanske lyssnat mycket på podden, vet redan att det är Psykosyntesen som ligger som grund för den teori i personlig utveckling som jag utgår ifrån.
Jag har sammanfattat Psykosyntesteorin i min egen Helhetsmodell, där jag beskriver hur vi människor består av 4 delar; vår fysiska kropp, våra tankar, våra känslor och vår själ. De fyra delarna påverkar varandra och det är viktigt att förstå hur, så att vi kan hjälpa oss själva att må bra.

Du kan lära mer om mig och min egen resa och om Psykosyntesen, hur jag jobbar och min modell i Podd avsnitt 1. Varför jag lämnade livet som framgångsrik ekonom och jobbar med det jag gör idag och 
2. Så här skiftar du från vänster till höger hjärnhalva och uppnår mer balans i livet
Om du vill lära mer om de fyra olika delarna, lär dig om Kroppen i avsnitt
36. Så tar du hand om din kropp och ditt fysiska välmeånde
46. Så här blir du gammal, frisk och lycklig. Lär av 100-åringarna på Okinawa46. 53. "70 är det nya 50" - så håller du dig i form - fysiskt, psykiskt och socialt 

Sedan så jobbar jag med Tankarna, vår mentala träning, som är så viktigt för vårt välmeånde. För att fördjupa dig mer i det lyssnar du till följande avsnitt:
11. Du mår som du tänker. Om tankens kraft

25. Om att våga säga nej och sätta gränser
27. Så här blir du mer medveten om dina tankar och känslor
37. Om tankens kraft. Så kan du välja dina tankar och öka ditt välmående

Därefter har vi våra känslor, som jag pratat vidare om i avsnitt
14. Hur vet jag vad jag vill? Att använda min vilja
38. Dina viktiga känslor som är budskap till dig om hur du ska ager

Sedan har vi den fjärde viktiga delen i modellen, som är vår själ, den pratar jag om i avsnitt
13. Hur lyssnar du till själen? Din inre vägledning
17. Att träna upp din intuition. För att höra din sanna röst
39. Att lyssna in till själen, din inre vägledning
47. Det händer när du vilar. Du mognar, utvecklas och får kontakt med din inre viset

Jag har under året även intervjuat ett antal experter inom olika områden kring personlig utveckling. Personer med ett extra intresse och kexpertunskap om en metod. Så det här är avsnitt för dig som vill fördjupa dig i olika metoder för personlig utveckling:
16. Det går inte att beskriva. Det måsta upplevas. Samtal med Lisa Hjulström
28. Så får du kontakt med ditt omedvetna och lär känna dig själv mer. Samtal med Karin Axzell Nymark

 1. Vad är EFT-tapping och hur kan det hjälpa dig att må bättre? Samtal med Jonnah Stark
 2. Om att utvecklas med Psykosyntesen och alla dess verktyg. Samtal med Eva Karlsson
 3. KBT - ändra dina tankar och ditt beteende och må bättre. Samtal med Catarina Guldberg
 4. Hypnos, fysisk avslappning & mentalt fokus, för att förändra ditt mindset. Samtal med Ulla Alvarsdotter
 5. Om kontakten med gudinnan inom oss, att leva i sin sanna essens och i kontakt med naturens cykler. Samtal med Elin Hejll

Så förutom min Helhetsmodell och att lära dig att förstå de fyra olika delarna som vi människor består av och förstår hur de påverkar varandra, så kan vi hjälpa oss själva att hantera oss själva på ett mer medvetet sätt och då kan vi också fatta kloka mer medvetna beslut som hjälper oss i vårt liv. Istället för att vara offer för omständigheterna.

Det andra stora området som jag arbetar med förutom Helhetsmodellen, är Mindfulness. Det är att lära sig att förstå vad mindfulness är pratar jag om redan i avsnitt 2. Skillanden mellan höger och vänster hjärnhalva, som jag redan nämnt.

Sedan handlar det om hur du kan träna det i vardagen, för att få just den där balansen i livet som hela podden handlar om. Lär dig mer om mindfulness i avsnitt
8. Så här blir du fri. Om mindfulness i vardagen

 1. Hur kan du leva ett lyckligt liv? Vad är glädje och njutning för dig?
 2. Vad händer när du dansar fritt? Om de hälsosamma effekterna, fysiskt och psykiskt
 3. Hur jag blev Buddha på två veckor. Att nå inre frid.
 4. Kan en apelsin ha fel orange? Om hur kreativitet ökar ditt välmående
  21. Stilla veckan är här. Njut av våren, naturen och nuet.
  22. Kreativt skapande utan prestation ökar ditt välmående och kontakten med din själ
 5. Från julstress till julefrid, praktiska tips att hantera stress och njuta mer

Jag har även haft 4 bonusavsnitt, där du har fått guidade meditationer av mig. Som du vet är det ett av de enklaste och bästa sätten att träna mindufulness i vardagen. Du har dom direkt här i mobilen och kan lyssna på dom när du vill. Gärna varje dag. Avsnitt
3. BONUSAVSNITT Guidad meditation till här och nu, checka in med dig själv
5. BONUSAVSNITT Guidad meditation - Självmedkänsla
9. BONUSAVSNITT Meditation - inre frid
31. BONUSAVSNITT Meditation - Andas i naturen

Det tredje stora området jag arbetar med är Självmedkänsla, vilket också hänger ihop med självkänsla. Det här med att träna på att bli sin egen bästa vän, att kunna vara hjälpsam och stöttande när det behövs, även när det är svårt och jobbigt. Att känna att vad som än händer i det yttre och runt omkring mig, så är jag ok precis som jag är.
Vill du lära dig mer om den viktiga självkänslan, lyssna in till följande avsnitt:
4. Om självmedkänsla och att bli din egen bästa vän

 1. Om Självkänsla, hur du förbättrar den och varför det är viktigt
 2. Det är svårt att var lycklig. Med självmedkänsla och acceptans bli det lättare
 3. Pilgrimsorden, hjälper oss att leva livet enkelt
 4. Att åka på Retreat för att möta dig själv och ditt sanna jag

Jag har även pratat om ett antal olika ämnen, som alla leder till mer harmoni, glädje och balans i livet, ur lite olika perspektiv. Det är ämnen som alla intresserar mig och som har givit mig själv mycket glädje i livet. Så vill du inspireras inom olika områden för ditt välmående kommer här lite olika ämnen att lyssna till:
23. Så här blir du lycklig. Lär av världens lyckligaste land. Finland

 1. Hur odling är bra för ditt välmående, både fysiskt och psykiskt.
 2. Naturen har en läkande kraft, som ger dig lugn och styrka.
 3. Fem hälsoeffekter med att gå på Spa, för ditt fysiska och psykiska välmående
 4. Vad är förundran och hur kan det öka ditt välmående?
 5. Årstiderna och vädret påverkar ditt välmående, mina 6 bästa tips för att må bra
  54. Existensiell hälsa, fyra delar som skapar mål och mening i ditt liv

Du som har följt mig ett tag, vet att det jag alltid förespråkar, är att ha små goda vanor i vardagen. Det är SÅ hjälpsamt, det här med små baby steps, är nästan det viktigaste vi kan göra för oss själva i vårt liv. Jag skulle till och med säga att det är dina vanor som skapar din identitet. Så vem vill du vara?
Vill du lyssna in till hur du kan hjälpa dig själv till bra vanor i vardagen, lyssna in till dessa avsnitt:
6. Om vinsten av små dagliga goda vanor

 1. Din viktiga egenvård, så här kommer du igång
 2. Ritualer och ceremonier skapar trygghet, sammanhang och fördjupning i livet. 
 3. Mina tio bästa tips på hur du kan göra din reflektionsstund till en fin och viktig stund

Så kommer vi då till själva sammanfattningen, hur viktigt det är med den personlig utveckling och glädjen i att göra det tillsammans. När vi utvecklas tillsammans, lär vi av varandra, vi känner oss mindre ensamma, vi får energi och framåtkraft att ta våra steg på vägen. Vi har en gemenskap med varandra, som gör att det är så mycket lättare och roligare att få det gjort. Vill du veta mer om hur du kan jobba med din personliga utveckling lyssna in till följande avsnitt:
33. Dela i gemenskap. Om att utvecklas och lära tillsammans

 1. Så lyckas du med din personliga utveckling
 2. Så bli du mer sann, att lyssna in till din längtan och din potential 
 3. Är du nöjd eller bara bekväm? Ta dig ur komfortzonen och utvecklas

  50. Mina 10 idéer om livet, som kan förändra hur du ser på dig själv och ditt liv  

Och vill du verkligen veta, vad det kan bli för förändring, när du börjar jobba med dig själv och din utveckling, vilken transformation du kan åstadkomma, så vill jag varmt rekommendera avsnitten när jag intervjuar två av mina kunder om hur de har jobbat tillsammans med mig och vad det har inneburit för förändringar i deras liv.

 1. Gör det - bara gör det! Samtal med min kund Åsa. Om personlig utveckling.
  Åsa som både gått i samtalsterapi, varit med på frigörande dans dagar och på min kreativa sommarkurs många gånger.  

56. Från stress & yttre aktiviteter, till lugn & inre reflektion, en resa i personlig utveckling. Samtal med Biggan

Biggan som började med att gå min onlinekurs, för att därefter vara med på mitt 1-dags Mini Retreat och därefter gå min långa utbildning över 9 månader, Möt dig själv och led dig själv, en utbildning i personlig utveckling och självledarskap. Vilket verkligen varit en resa att komma hem till sig själv, bli mer sann, hel och skapa balans i livet.

Sådär ja, det var en liten nätt sammanfattning över 57 avsnitt. Som sagt lyssnar du till alltihop, så har du fått flera timmars utveckling och inspiration, som i en ljudbok.
Än en gång tusen tusen tack för att du lyssnar och delar podden vidare till fler kvinnor som behöver den, det är så hjälpsamt. Och du kom gärna med utvecklande idéer om vad du vill lyssna på nästa år. Alla tips och idéer emottages med tacksamhet.

För dig som vill möta mig live och fördjupa dig tillsammans.
Varmt välkommen till min live workshop online 3/1 eller 4/1 2024
Här guidar jag dig i olika övningar där du får du meditera och lyssna in till dig själv, tillsammans med mig. En stund att landa, lyssna inåt, bara vara och fylla på med energi.
En kväll där du får uppleva allt det jag pratar om här i podden, du får möta hela dig, kroppen, tankarna känslorna och själen. Du får träna mindfulness och skapa mer lugn och ro i ditt system. Du får samtidigt lära dig nytt om dig själv, fylla på med energi och du får en fin respektfull gemenskap tillsammans med andra kvinnor. En perfekt kickstart inför det nya året 2024
Det finns två datum att välja på, den 3/1 eller 4/1 januari kl 18.00-19.30 och det är helt gratis för dig som lyssnar på min podd.
Anmäl dig på min hemsida eller på länken här: https://www.ingridthorngren.se/liveworkshop
Varmt välkommen, jag ser fram emot att mötas.
/Ingrid

Du kanske också gillar...

Så tränar du mer självmedkänsla och acceptans och blir fri

Apr 19, 2024

Hur du sätter hälsosamma gränser för dig och ditt välmående

Apr 12, 2024

Så påverkas din hälsa och musik och dans - det är rena medicinen!

Apr 05, 2024