Du behöver gå vilse - för att hitta dig själv

Jun 17, 2021

Vi kommer aldrig hitta den rätta vägen om vi inte tillåter oss att gå vilse ibland. När det skaver någonstans så är det enklare att sysselsätta sig med något, för att slippa tänka på det eller ta tag i det. Vi kanske kompenserar bort, betalar oss ur, jobbar lite mer, tränar lite till eller kollar lite mer på Netflix. I livsbruset är det utmanande att höra själens röst som ger oss mening och riktning om vi hela tiden håller oss sysselsatta.

Så jag tänker att när vi tappar bort oss själva, först då börjar ett sökande efter oss själva. Är vi fullt uppsnurrade i ekorrhjulet eller hela tiden håller oss sysselsatta, så har vi ingen möjlighet att reflektera. Men när vi stannar upp så kan vi upptäcka att vi kanske sprungit på i ett för hetsigt tempo eller kanske till och med sprungit åt fel håll. Då kan vi stanna upp, lyssna inåt och se att vi tappat bort oss själva i allt görande. Först då kan vi återupptäcka oss själva.

Jag tänker på boken ”Fredrik 2.0 - året då jag återfann mig själv”, som den framgångsrike mäklaren Fredrik Eklund skrev 2017. När han en dag insåg att han tappat bort sig i all framgång och behövde gå till botten med att möta sig själv på ett djupare plan. För att hitta tillbaka till sig själv och vad som faktiskt var meningsfullt och gav honom glädje i livet.

I mitt jobb som coach och utbildare i personlig utveckling möter jag ofta människor som tappat sin livsenergi och de kommer till mig i hopp om att jag ska hjälpa dom att finna den igen. Flera har skjutit livet och lyckan framför sig till förmån för jobb, bekräftelse, status och görande. Ibland utan att veta varför, ”det är så det förväntas att man lever och ska göra.” I vårt samhälle är det ofta det som prioriteras, att vara duktig och prestera. De har byggt upp en strategi och sina prioriteringar på idén om att den dag de uppnår framgång, då kommer de bli lyckliga. Men som du vet hänger inte framgång och lycka ihop, snarare tvärtom.

Att vara lyckad i någon annan eller samhällets ögon är inte detsamma som lycka. Att känna lycka, är att vara nöjd och tacksam för det jag har i mitt liv just nu. Att kunna njuta av varje dag och att känna ett inre lugn och frid.

Jag hade också gått vilse, när jag hade ”jobbat” bort mig själv i för mycket prestation och krav och förväntningar på jobbet. En dag undrade jag, men vem är jag då? Vad gör mig lycklig? Där och då insåg jag att jag tappat bort mig själv i all prestation. Och där och då började min resa till där jag befinner mig idag, nu fullt medveten om vem jag är, vad jag vill och vad som gör mig lycklig.

Ett viktigt steg är att stanna upp, det är i stillheten vi kan vi höra oss själva.

Kanske nu på semestern, ta ett steg rakt ut i stillheten och tystnaden och lyssna inåt. Kanske i tystheten under en promenad i naturen. Vad finns där inne, när jag stillar mig och lyssnar tillräckligt noga, hör jag min inre röst och längtan? Vad säger den mig? Så spännande. Att återupptäcka sig själv helt enkelt. Ofta är sommaren och semestern en bra tidpunkt, vi har förhoppningsvis lite mer tid att bara vara och i stillheten kan vi lättare få kontakt med oss själva.

Själv tillbringar jag mycket tid idag med att meditera och promenera i naturen, jag dansar fritt, skriver och reflekterar – allt är olika sätt att komma i kontakt med mig själv och min kärna. Vad behöver jag just nu? Ett sätt att bli mer sann, hel och i balans.

Hur brukar du lyssna in till dig själv, din själ och din längtan?

Är du nyfiken på att prova på mina metoder för att bli mer hel, sann och skapa mer balans i ditt liv?

Fortfarande finns det ett par platser kvar till årets Kreativa sommarkurs med Tema Balans i livet. Här får du prova alla mina mindfulness metoder, för att lyssna in till dig sanning. Samt fylla på med mer livsglädje och energi.
Är det din plats som är kvar?

Datum 1) 28-30/6 och Datum 2) 1-4/7.
Läs mer och anmäl dig på min hemsida eller maila mig: [email protected]

Varmt välkommen till en magisk upplevelse och en kickstart på sommaren! /Ingrid

LÄS MER HÄR!

Du kanske också gillar...

Styr dina känslor dig? Eller är det du som väljer i ditt liv?

Jul 30, 2021

Tror du på dina tankar? Är dina tankar sanningen?

Jul 23, 2021

Från egot till själen – att lära dig att lyssna till din sanning

Jul 16, 2021