Att åka på Retreat och meditera - varför då?

Mar 25, 2021

Varför åka på Retreat och meditera?

På en retreat får du möjlighet att komma bort från vardagen, varva ned och reflektera i en stillsam och lugn miljö. Genom att minska våra distraktioner och vända vår uppmärksamhet inåt i meditation, skapar vi förutsättningar för att uppleva en djup inre frid och glädje. Ett vanligt inslag på retreat är meditation vilket är hälsosamt för oss alla. Innebörden av ordet retreat i det svenska språket är helt enkelt att lämna sin nuvarande plats och åka någon annan stans. Att byta miljö, att komma ifrån vardagen.
På mina retreater blandar jag meditationer med andra mindfulness aktivieter, som fri dans och rörelse, kreativt skapande utan prestation och att vara ute i naturen och uppleva med alla våra sinnen. Allt som får oss att släppa tankarna en stund och landa i närvaron i nuet.

Vad är syftet med en retreat?

Tanken är att dra sig undan för en tid och uppleva stillhet och att lyssna inåt. I det dagliga livet är vi vana att hela tiden prata med andra, både via tal, sms, sociala medier, telefon etc. Vi formulerar vilka vi är, vad vi känner och tänker i kommunikation. På en stilla retreat låter vi den inre rösten komma till tals. Beslutsångest, grubblerier och förvirring kan lätta om man lär sig att släppa taget om dem. Under en retreat får man ofta en klarhet i vem man är och även i vad man vill. Ett tillfälle att möta dig själv och ditt sanna jag.

För många är en retreat en avslappning och vila, men framför allt att lyssna inåt, att tydligare se sitt liv, sina mönster och därigenom verkligheten som den är.

I det dagliga livet dövas och undviks ofta jobbiga tankar och känslor med yttre stimuli som mat, mobiler, prat, shopping, tv-serier och så vidare. I tystnad blir du mer synlig, dvs du blir tydligare för dig själva. Du stannar upp och lyssnar till din inre röst, som är svår att upptäcka och höra när du är upptagen med annat.

Syftet är det som kallas vipassana alltså insikt i sanningen, sin egen sanning och vad du innerst inne längtar efter, vill och behöver. Vipassana är en huvudkategori av meditationsövningar som sägs härstamma från Buddha och lär ha utövats i 2 500 år. Det kan sägas vara förberedande och göra oss till en mer hela som människor. Vi tränar på ett tillstånd av stilla koncentration, att lära sig rensa tankarna och att under meditationen kunna uppnå tillståndet av djupt lugn.

Nu är det din tur - njut av ett avslappnande retreat i en rofylld miljö!
På mitt Magiska Retreat får du möjlighet att komma bort från vardagen, varva ned och reflektera i en stillsam och lugn miljö. Genom att stänga av våra mobiltelefoner och vända vår uppmärksamhet inåt i meditation och andra sköna mindfulness aktiviteter, skapar vi förutsättningar för att uppleva en djup inre frid och glädje. Med denna upplevelse återvänder du sedan till ditt dagliga liv med förnyad styrka och energi.

Det finns fortfarande några platser kvar på mitt Magiska Retreat 24-25 april. Lyxa till det med egen tid och möt andra fantastiska kvinnor som är på samma resa som du. Läs mer i den bifogade pdf filen. Boka tidigt pris fram till 31/3 – 500 kr rabatt, så passa på!

Anmäl dig här!

 Tre anledningar att åka på retreat

Jag kan bara tala utifrån mina egna erfarenheter, men jag har själv fått ut så otroligt mycket av att delta i retreats med lärare som jag inspireras av. Något alldeles magiskt uppstår när en grupp kvinnor samlas i en vacker miljö, med en gemensam intention att vara stilla och meditera, att höja sina liv en nivå samt expandera sitt medvetande. Resultatet är något som allra bäst beskrivs som den högsta formen personlig utveckling. Det bidrar till att förändra våra liv på tre sätt.

1. Återhämtning och djup avslappning
När du åker på ett retreat tar du en total paus från ditt liv; vardagliga förpliktelser och din livsstil hemma. På ett retreat är miljön lugnare, mer rofylld med en atmosfär som får dig att känna dig trygg och omhändertagen. Du känner att du kan släppa taget och absorbera nuet i en vacker omgivning som sakta men säkert frigör dig från ditt stressade jag för att istället ge ditt verkliga jag utrymme att stiga upp till ytan. Att ge dig själv tid att finna djup avslappning och återhämtning ger ofta långsiktiga fördelar som håller i sig flera månader framåt

2. Snabbare transformation och utveckling
Ditt utvecklande accelererar. När du befinner dig på ett retreat händer något som bryter banden till dina vanliga mönster och medvetandet expanderar till en nivå som det annars skulle tagit månader eller till och med år att uppnå i vardagen. Den här accelerationen är omhöljd av mystik, förändringen sker bortom all logik och förnuft. När vi släpper tankar och prestation, så kan vi lyssna in till oss själva, bortom det vi redan vet. Du får en större förståelse för vem du är och vad du behöver. Din själ känner sig pånyttfödd.

3. Bryter gamla mönster och vanor
Ytterligare en fördel av att åka på ett retreat är att du bryter gamla tankemönster och får en känslomässig detox. Ett läkande som endast kan ske när vi är avslappnade. I en ny miljö kommer gamla mönster upp till ytan och synliggör våra vanor eller osunda mönster, som dessa har skapat. När det blir tydligt, får vi utrymme att utveckla något nytt och bättre för oss själva och vårt liv framöver. Genom att koppla bort vardagen frigör du dig själv från all teknik och genom att ägna dig åt hälsosamma aktiviteter i en lugn miljö kommer du ha lättare att se, observera och frigöra oönskade vanor. Det är även utvecklande och positivt att omge sig med människor som inte känner dig eller ditt förflutna. De ser ditt sanna jag och det är ibland lättare att utvecklas tillsammans med andra som också har ett intresse för personlig utveckling och meditation. Det enklaste sättet att skapa nya vanor är tillsammans med andra som också vill skapa nya vanor.

Kom med du också och upplev ett Magiskt Retreat på riktigt,

varmt välkommen!
/Ingrid

Du kanske också gillar...

Stillhet- att vila i varandet

Apr 02, 2021

Att åka på Retreat och meditera - varför då?

Mar 25, 2021

Hur kan du möta ditt sanna jag?

Mar 18, 2021