Affirmationer stärker självmedkänslan

Feb 18, 2021

Inspirationsföreläsningarna

Stort TACK till dig som var med på någon av mina fyra inspirationsföreläsningar under de senaste två veckorna. Så roligt det var! Hela 650 personer har jag ”mött” live hemma i köket och flera har kanske istället kikat på repriserna. Så kul att få mötas och dela med mig av mina modeller och metoder. Tack för engagemang i chatten och fin feedback. Jag hoppas att du fick med dig inspiration, tips och idéer om hur du kan skapa mer självmedkänsla och balans i ditt liv. Kanske har du redan kommit igång med någon ny rutin i ditt liv?

Onlinekursen - Möt dig själv och lev DITT liv, 10 steg till mer självmedkänsla och balans, startar 26/2!

Tjoho, nu är vi igång! Ett härligt gäng kvinnor är anmälda till min första digitala onlinekurs som startar 26/2 så roligt. Jag gläder mig verkligen åt det vi ska skapa tillsammans, varmt välkommen än en gång. Du som har följt mig i denna process, vet att det började med att några av er frågade mig redan förra våren när Coronan drog in och vi inte kunde ses lika mycket längre. Kan inte du göra något digitalt? Så att vi kan göra bra grejer hemma, för oss själva. Så i höstas startade jag upp en bollplanksgrupp, som jag har haft till hjälp i utvecklingen av kursen och nu är vi igång, så roligt! Har du missat min utbildning? Du kan fortfarande läsa mer om den här: Onlinekurs

Idag vill jag vill berätta om hur affirmationer stärker självmedkänslan.
När det kommer till att skapa mer självmedkänsla i sitt liv, så handlar det mycket om hur vi pratar med oss själva. Att vi kan vara snälla, stöttande och uppmuntrande, även när vi kanske har det svårt, stressigt eller jobbigt.

Ett sätt att medvetet påverka vad vi säger och tänker om oss själva är att använda sig av affirmationer. En affirmation är en medvetet vald, positiv instruktion till dig själv som hjälper dig att skapa det du vill ha. Man kan säga att affirmationer är positiva påståenden om dig själv eller saker i din omgivning som du sedan ska upprepa för dig själv i din vardag. Genom att upprepa dessa positiva saker om dig själv kommer du programmera ditt medvetna, som sedan kommer påverka dig positivt. Det är det du ofta tänker på som blir din verklighet.

Vad händer när jag affirmerar?
Det som händer är du affirmerar är två saker.
Du skapar en ny tanke som med repetition kommer bli starkare och starkare ungefär som när ett litet frö växer och så småningom blir en stor planta. Så växer sig också din affirmation stark och sedan tar den över den andra mindre positiva tanken, som när den inte får näring genom att du inte längre fokuserar på den, blir svagare och försvinner. 
När du affirmerar så höjs också din energi på det du affirmerar och fokuserar på och det kommer dra till dig nya resultat både i form av fler positiva människor, fler positiva situationer och du kommer märka att allt flyter på lättare i ditt liv.

Allt är energi och dina tankar bestämmer vad du drar till dig
Du kan använda dig av dagliga affirmationer för att stärka dina dagliga tankar och dra till dig mer av det du vill ha. Du väljer själv vad du vill affirmera och du väljer en mening som passar in på det du vill ha och som känns positiv när du säger den tyst för dig själv. Känslan du känner när du säger din affirmation skall vara som om du redan hade det i din verklighet just nu. Känn glädje, förväntan och ett härligt pirr i magen när du säger din affirmation som om du redan vet att det kommer bli till verklighet inom kort. Då kan du inte misslyckas. 

Du skapar din egen verklighet genom dina tankar
När du affirmerar kommer du skifta energi och dra till dig det du tänker på samtidigt som du skapar en ny tanke som med tiden kommer påverka dig så att du börjar leta efter allt som passar in på det du tänker på. Det enda du behöver göra är att byta från en negativ tanke till en annan mer positiv och stödjande tanke och sedan följa dina positiva impulser när de kommer. 

Tricket är att ha tillit och tålamod, inte vilja för mycket för snabbt och att samtidigt ha roligt under tiden. Allt som gör dig glad höjer din energi och det gör dig mer mottaglig för allt som är positivt. Medan allt som gör dig otålig, stressad och misstänksam sänker din energi så att det tar längre tid innan det du vill ha kommer till dig.

Själv skriver jag varje morgon en positiv affirmation i min reflektionsdagbok, som jag tar med mig inför dagen. För mig är det att ta initiativet över dagen och skicka ut det jag behöver och vill ha. Enligt den gamla devisen ”det blir som du tänker” och det du fokuserar på växer. Prova du med och se vad som händer! Ha en skön helg och på återhörande.

Du kanske också gillar...

Stillhet- att vila i varandet

Apr 02, 2021

Att åka på Retreat och meditera - varför då?

Mar 25, 2021

Hur kan du möta ditt sanna jag?

Mar 18, 2021