27. Så här blir du mer medveten om dina tankar och känslor

Välkommen till dagens avsnitt av Balans i livet podden.
Idag pratar jag om hur våra tankar, skapar våra känslor, som sätter sig i kroppen som fysiska förnimmelser och sedan påverkar våra handlingar.

När vi förstår att det är våra egna tankar som skapar våra känslor, och att tankarna bara är förslag från vår hjärna som är valfria, skapar det en stor frihet. Då vi kan välja att stanna kvar i tanken, som skapar känslan, eller vi kan välja att släppa taget om den tanken, för att på så sätt skapa en ny tanke som kanske gynnar oss bättre och därmed skapa en ny bättre känsla.

Men ibland känner vi smärtsamma och jobbiga känslor, som t ex rädsla, sorg, smärta osv. Vad som händer då är att vi ofta vill fly från de känslorna, för de är så jobbiga att vara kvar i. Vi flyr från dem genom att sysselsätta oss med något, för att slippa känna efter.

Men om vi kan vara kvar i de smärtsamma känslorna och verkligen uppleva dom, så utvecklas vi. Då får vi tillgång till alla våra känslor och blir mindre rädda för att leva. För att ständigt fly från jobbiga och obekväma känslor är en flykt, för känslorna finns kvar, de bara förträngs och stoppas ner i kroppen.

Så i det här avsnittet får du värdefull hjälp att förstå hur dina tankar, känslor och handlingar hänger ihop och hur du med en ökad medvetenhet, kan göra mer medvetet val, för att förstå dig själv mer och därmed utvecklas.
Varmt välkommen!