Vad händer när vi stillar oss? Att höra sin egen inre sanna röst.

Dec 02, 2022

Att åka på retreat är ett sätt att dra sig undan, stilla sig och lyssna inåt och få fatt i sin egen sanning. Vad du innerst inne längtar efter och behöver, just nu.

Förra helgen hade jag ett fantastiskt Mini Retreat på en dag. En stor grupp kvinnor samlades för att få möjlighet att släppa vardagen, varva ned, stilla sig och reflektera inåt.

När en grupp kvinnor möts för gemensam retreat kommer varje deltagare från sin särskilda vardagssituation med både sorger och glädjeämnen. Allt detta bär du med sig in och utifrån detta varierar det för var och en vad som under retreaten kommer att upplevas betydelsefullt.

På mina retreats får du också prova på någon form av kreativt skapande, frigörande dans i mindfulness, meditera och arbeta med naturmaterial. Allt utan prestation, utan istället för att landa i höger hjärnhalva, i det kreativa flödet här och nu.

Så här säger några av de som var med om Retreaten:
- Så bra att jag fick tiden med mig själv och att lyssna inåt i de lotsade övningarna
- Att jag fick de insikter som var på väg att födas fram, kom fram i ljuset, genom dina fina metoder, jag fick precis det jag behövde under dagen
- Att min utveckling fortsätter och att jag ständigt vill fortsätta att utvecklas
- Det var värt varenda minut
- Superkul och givande dag. Jag gick verkligen igång på dansen och sjalarna.
- Varmt tack för en riktigt må bra dag!
- Jag gick hem glad med en härlig känsla
- Jag känner mig avstressad och harmonisk. Måleriövningen och efterföljande skrivning med delad reflektion tyckte jag var super.
- Det var en helt fantastik härlig dag och jättekul, vilket gäng vi var!

Vi gör en gemensam resa tillsammans, samtidigt som alla gör sin personliga inre resa utifrån sina behov och sin längtan.

Genom att minska våra distraktioner och vända vår uppmärksamhet inåt i t ex meditation och olika mindfulness övningar, skapar vi förutsättningar för att uppleva mer stillhet. Det är ett sätt att komma från tankarna och egot och istället lyssna in till din intuition, som finns där inne, men inte alltid är så lätt att höra när vi är sysselsatta eller huvudet är fullt av tankar.

Vad är syftet med en retreat?
Tanken är att dra sig undan för en tid och uppleva stillhet och att lyssna inåt.
I det dagliga livet är vi vana att hela tiden prata med andra, både via tal, sms, sociala medier, dator och telefon. Vi formulerar vilka vi är, vad vi känner och tänker i kommunikationen med andra. På en stilla retreat låter vi den inre rösten komma till tals. Beslutsångest, grubblerier och förvirring kan lätta om man lär sig att släppa taget om dem. Under en retreat får du ofta en klarhet i vem du är och även vad du vill, längtar efter och behöver. Ett tillfälle att möta dig själv och ditt sanna jag.

För många är en retreat en avslappning och vila, men framför allt att lyssna inåt, att tydligare se sig själv, sitt liv, sina mönster och därigenom verkligheten som den är. Syftet är det som kallas vipassana alltså insikt i sanningen, sin egen sanning och vad du innerst inne längtar efter, vill och behöver. Vipassana är en huvudkategori av meditationsövningar som sägs härstamma från Buddha och lär ha utövats i 2 500 år. Det kan sägas göra oss mer hela som människor. Vi tränar på ett tillstånd av stilla koncentration, att lär oss rensa tankarna och att under meditationen kunna uppnå tillståndet av djupt lugn.

Ibland behöver vi stanna upp och reflektera över livet, ibland behöver vi ny energi och inspiration. Då är det värdefullt att kunna dra sig tillbaka, i stillhet och avskildhet, för att återhämta sig och få kontakt med sitt innersta och det som är större än en själv.

Jag tycker också att det är värdefullt att bli inspirerad av andras tankar och insikter, att samtala, reflektera och utbyta erfarenheter. Ett sätt att lära av varandra och att känna att jag är inte ensam.

Upplevelsen av retreat
Vad som händer under en retreat varierar från tillfälle till tillfälle, från person till person, utifrån vem du är och vad du befinner dig i för situation i livet. Ena gången kan det handla om att ta emot, låta sig fyllas av tacksamhet, glädje och förtröstan. För någon kanske det viktiga är att få distans till något i livet eller bli tydligare i ett beslut man behöver fatta. Ibland kan en känsla av stilla porlande glädje uppstå och ibland känns inget och det är också ok. Alla upplevelser är värdefulla och får tas emot för vad de är.

Under retreaten lägger du undan arbete, telefoner, dator, almanacka och ambitioner, för att möta dina djupare behov.

Är du nyfiken på att åka på retreat?
Följ med mig på mitt Magiska Nyårs Retreat, Möt dig själv och ditt sanna jag. Lyssna in till din intuition och vad du behöver och ta ut riktningen för ditt 2023.

Fortfarande finns det några platser kvar till boka tidigt pris. Läs mer nedan.

Önskar dig nu en skön och stilla adventshelg, kanske tid för reflektion,
/Ingrid

Ge dig själv den allra bästa julklappen ett Magiskt Nyårs Retreat! Möt dig själv och ditt sanna jag, helgen 7-8 januari 2023.
Kom, landa med dig själv och ta ut inriktningen inför nästa år. 

Vill du kickstarta det nya året tillsammans med mig?
- Ta ut kompassriktningen på vad som verkligen är viktigt för dig under 2023
- Gå därifrån men en tydlig vision om vad du vill satsa på nästa år

Följ med på mitt Magiska Nyårs Retreat, helgen 7-8 januari.
Denna gång i Stockholm City, på Hälsans Hus, Fjällgatan.
Jag ger dig dessutom ett riktigt bra boka tidigt pris nu!

Vad skulle du säga om att ge dig själv en helg, helt för din egen skull, för att få tid att lyssna in till dig själv och dina behov?

Under två dagar får du möjlighet att:
- Checka ut från vardagens ekorrhjul och landa i dig själv
- Fylla på med sköna aktiviteter som gör att du känner dig mer avkopplad och i kontakt med dig själv
- Umgås med andra fantastiska kvinnor, som är på samma resa som du

Låter det nästa för bra för att vara sant? Då är denna helg något för dig!

Upplev min unika Helhetsmetod – med fokus på hela dig – för mer balans i dig och ditt liv. Under helgen kommer du att få möta hela dig – kroppen, själen, tankarna och känslorna.

Du kommer att få lyssna inåt för att hitta tillbaka till dig själv och höra din egen inre sanna röst, när jag guidar dig genom mina olika mindfulnessövningar som:
- Sköna meditationer
- Kreativt skapande, helt utan prestationskrav
- Fria rörelser och dans i mindfulness
- Utforska naturmaterial med alla dina sinnen

Det kommer också finnas tid för samtal och reflektion både i gruppen och med den viktigaste personen i ditt liv – dig själv.

Det här ingår i priset:
- Program, lördag 10-17 och söndag 10-17
- Kursmaterial
- Fika och frukt båda dagarna

Det finns ett begränsat antal platser, så passa på att boka din plats, om du vill vara med!

Boka tidigt pris endast 2.495 kr , boka senast 12/12 (ordinarie pris 4.495 kr).

Jag ser så mycket fram emot att få möta dig den här helgen och tillsammans med dig ta ut din nya inriktning för 2023 – med mer balans och glädje i livet!

Varmt välkommen,
/Ingrid 🙋‍♀️

Du kanske också gillar...

Så tränar du mer självmedkänsla och acceptans och blir fri

Apr 19, 2024

Hur du sätter hälsosamma gränser för dig och ditt välmående

Apr 12, 2024

Så påverkas din hälsa och musik och dans - det är rena medicinen!

Apr 05, 2024