Vad är EFT-tapping och hur kan det hjälpa dig att må bättre?

Jun 02, 2023

Har du någonsin känt dig överväldigad av känslor som stress, ångest eller oro? Kanske känner du dig fast i en negativ spiral som verkar omöjlig att bryta?

Tänk om jag berättade för dig att det finns en enkel och effektiv teknik som kan hjälpa dig att lindra dessa känslor och få tillbaka kontrollen över ditt liv?

Jag pratar om EFT-Tapping, som är en teknik som kan hjälpa till att frigöra blockeringar som hindrar dig från att nå din fulla potential.

Vad är EFT Tapping?
EFT-Tapping är en form av självhjälp som använder en kombination av akupressur och psykologi för att lindra känslomässiga och fysiska besvär. Genom att knacka (eller Tappa, som det då kallas) på specifika punkter på kroppen med fingrarna samtidigt som du fokuserar på en specifik känsla eller problem, kan du lindra stress, ångest, oro, smärta och många andra känslomässiga eller fysiska problem.

Det bästa med EFT-Tapping är att du kan göra det var som helst, när som helst, utan några hjälpmedel eller utrustning. Det är också en teknik som du kan lära dig själv och använda dig av resten av ditt liv.

Metoden är enkel att lära sig
Den bygger både på akupressurens uråld­riga traditioner och på modern psykologi. Man knackar på specifika meridian­punkter sam­­tidigt som man fokuserar på ett fysiskt eller känslomässigt problem. Knackningen lugnar då nervsystemet och programmerar om hjärnan och kroppen till att reagera annor­lunda och mer balanserat vilket då även har positiv effekt på kroppen på cellnivå.

EFT används av miljontals människor över hela världen och metoden är nu under stark utveckling även i Sverige. Metoden kan användas av alla människor, i alla åldrar, även barn. Det är en naturlig och holistisk metod helt utan biverkningar.

Kan alla tappa?
Alla kan lära sig att tappa, om du bara är nyfiken på att utforska nya verktyg för personlig utveckling. 

Vilka problem löser EFT-tapping?
Tack vare Tapping kan du få hjälp med migrän, huvudvärk, fysisk smärta i ryggen, fibromyalgi, ångest, PTSD, tjäna mer pengar (genom att ha släppt på pengablockeringar), få bättre självkänsla, våga mer, minska imposter syndrome och mycket mer.

Genom att använda tapping kan du hjälpa dig själv att ta kontroll över känslor, släppa taget om gamla mönster och stärka självkänslan.

Om du jobbar som Coach eller Terapeut kan Tapping vara ett kraftfullt verktyg som du kan använda med dina klienter för att hjälpa dem att uppnå sina mål på ett mer effektivt sätt. 

EFT tapping är enkelt att lära sig
Det bästa med EFT-Tapping är att du kan göra det var som helst, när som helst, utan några hjälpmedel eller utrustning. Det är också en teknik som du kan lära dig själv och använda dig av i resten av ditt liv.

I dagens poddavsnitt intervjuar jag min kollega Jonnah Friberg, som är expert och utbildare i EFT tapping och är coach, utbildare och har kurser och medlemskap i EFT-tapping.
 
Lyssna på dagens avsnitt HÄR 

Du kanske också gillar...

Fem hälsofördelar med att gå på Spa, för ditt fysiska och psykiska ...

Sep 15, 2023

Att åka på retreat för att möta dig själv och ditt sanna jag

Sep 08, 2023

Är du nöjd eller bara bekväm? Ta dig ur din komfortzonen och utvecklas

Sep 01, 2023