Om gudinnan inom oss, att leva i sin sanna essens och i kontakt med naturens cykler

Nov 10, 2023

I veckan pratade jag med min kollega Elin Hejll, som jobbar med personlig utveckling och mindfulness bl a som Prästinna.

Där leder hon kvinnor att leva i sin sanna essens och i kontakt med naturens cykler. Elin leder bl a årstidscermonier, som inträffar var sjätte vecka och är kopplade till naturen och elementens olika energier under året. Det är ett sätt att spegla sig själv och lära sig mer om vad du själv är inne i just nu, vad du kanske vill släppa taget om och vad du vill manifestera och ha mer av i ditt liv.

Du får möjlighet att bjuda in gudinnan i ditt liv och få budskap och insikter, från ditt högre jag, din storhet inom dig och också runt omkring dig. Gudinnan som är den livgivande, skapande kraften i universum, källan eller the force, som flödar inom oss själva och i kontakt med världssjälen.

Just kontakten med jorden, naturen, elementen, årstiderna och energierna är viktiga delar i vårt liv som människor. Nuförtiden har många av oss tappat bort kontakten med de här delarna, men med Elins övningar och hjälp kan vi utveckla mer kontakt och förbättra vårt välmående.

Elin arbetar också med mindfulness, bl a genom guidade meditationer och yoga. Vi pratar om hur viktigt mindfulness är för att kunna stilla oss, acceptera och släppa taget om ohjälpsamma tankar och känslor som dyker upp och istället hjälpa oss att behålla vårt lugn och vår närvaro hemma hos oss själva. Det är även ett fantastiskt verktyg för att få mer kontakt med kroppen och andningen. 

Vi samtalar även om hur viktigt och värdefullt det är att få mötas i en grupp kvinnor, oavsett om det är tillsammans i en lokal eller på zoom och dela en ceremoni, en upplevelse, tillsammans. Alla får med sig sin egen upplevelse och gåva därifrån. Sedan att dela och berätta inför andra och bli hörd, utan att bli störd, det är sällsynt och så viktigt. Vi blir sedda, hörda och bekräftade i delandet. Vi lär och inspireras av varandra, vi känner oss mindre ensamma och vår gemenskap med de andra ökar.

Så varmt välkommen att följa med på ett spännande samtal om både naturens läkande kraft, vår egen storhet och essens via gudinnan inom oss och runt oss, om mindfulness och vikten av en gemenskap att dela i för att utvecklas.

Om du vill veta mer om det som Elin jobbar med och kanske vara med i någon av hennes ceremonier, så gå in på Elins hemsida och läs mer och anmäl dig: https://www.avalonyogini.se/

Lyssna på dagens podd i din mobil eller här:

52. Om kontakten med gudinnan inom oss, att leva i sin sanna essens och i kontakt med naturens cykler. Samtal med Elin Hejll

Så tills vi hörs igen, tag hand om dig och din bästa vän - dig själv ❤️!
Önskar dig en skön helg.
/Ingrid

Du kanske också gillar...

Om unga, motivation, självacceptans och viljans kraft för att nå si...

Mar 01, 2024

Stilla dig med en guidad meditation 🧘‍♀️ en dansdag 💃 eller ett mag...

Feb 23, 2024

Hur skapar du mer självkärlek i ditt liv?

Feb 16, 2024