Längtar du efter egen tid? Vänta inte längre! Vårens skönaste Retreat är här.

Mar 15, 2024

Ge dig själv ett Magiskt retreat, Möt dig själv och ditt sanna jag, helgen 27-28 april.
Följ med mig till natursköna Sätra Brunn med härligt Spa.

- Känner du att livet bara rullar på och att det är svårt att få vardagen att gå ihop?
- Kanske har du tappat bort dig i stressen från dig själv och din omgivning?

Vad skulle du säga om att resa bort en helg, helt för din egen skull?
För att få tid att lyssna in till dig själv och dina behov?

Under två helgdagar får du möjlighet att:
- Checka ut från vardagens ekorrhjul och landa i dig själv
- Fylla på med sköna aktiviteter som gör att du känner dig mer avkopplad och i kontakt med dig själv
- Äta god mat, uppleva Sätra Brunns härliga Spa och umgås med andra fantastiska kvinnor, som är på samma resa som du

Låter det nästa för bra för att vara sant? Då är denna helg något för dig!

Du kommer att få lyssna inåt för att hitta tillbaka till dig själv och höra din egen inre sanna röst, när jag guidar dig genom mina olika mindfulnessövningar som:
- Sköna meditationer - Kreativt skapande, helt utan prestationskrav
- Fria rörelser och dans i mindfulness - Rofylld tid i naturen med dina sinnen

Det kommer också finnas tid för relax, samtal och reflektion både i gruppen och med den viktigaste personen i ditt liv – dig själv.

Allt det här ingår i priset:
- kurs och material (lördag 10-17, söndag 9-16) fika och frukt båda dagarna
- boende på hotell i enkelrum eller dubbelrum
- lunch och middag på lördagen, frukost och lunch på söndagen
- tillgång till Spa på lördag em, med pool, bubbelpool, gym och bastu

Begränsat antal platser, max 12 deltagare. 
Boka tidigt pris med 500 kr rabatt just nu, så passa på!

Jag ser så mycket fram emot att få möta dig den här helgen och tillsammans med dig skapa mer balans i dig och ditt liv!
Stort varmt välkommen,
/Ingrid 🧘‍♀️❤️🌸

Så här säger några tidigare deltagare som var med i Sätra Brunn:
- Dansen och målandet, var höjdpunkten, jag har varken dansat eller målat på detta sätt tidigare och jag märkte att jag verkligen var i nuet. Sällan jag upplever den känslan. Helgen har berört så många delar av mitt liv och har fått mig att reflektera varför jag mår som jag gör, förstå och komma i kontakt med min själ. Annette

- Min första retreat och jag känner mig nästan överväldigad, det kändes så skönt att få vara precis så som jag är och låta alla känslor komma. Tack för att du guidade mig och skapade en trygg atmosfär. Härlig miljö och att få möta och dela upplevelser med andra kvinnor. Marie

- En möjlighet att komma borta från vardagen få möta mig själv och andra och utvecklas. Fint och välordnat och härligt att kunna sträcka ut sig i bassängen efteråt. Ulrika

- Känner mig lugn i huvudet och själen efteråt. Jag behöver verkligen leva mer i nuet, med mindre stress och prestation. Elenor

- En väldigt fin plats, lugn, fin omgivning, maten var superbra. Möjligheten till spa är ju väldigt härligt. Blir en fin helhet. Inser att jag ska ge mig tid för min högra hjärnhalva att få sitt. Meditation, mindfulness, ut i skog o natur. Gina

- Dansen var helt klart det bästa. Jag fick ny energi något gammalt försvann och ny glädje in i kroppen. Jag känner mig starkare gladare lättare nu. Anna

- Jag fick många verktyg med mig för att landa i mig själv, öka mitt varande, få insikter, alltså komma närmare mina behov och släppa ut känslor. Att dansa är så förlösande. Att manifestera ”Här står jag och duger och tar min plats” Katrin

Om du verkligen vill vara med dig själva en stund, stilla dig och lyssna inåt – åk på ett Retreat.

Här får du möjlighet att byta miljö och att dra dig undan vardagen och lyssna inåt. I vårt samhälle idag när vi hela tiden blir överösta av information, är tystnaden en bristvara.

Allt fler söker metoder för att höra sitt inre och helt avstå från yttre distraktioner som mobiltelefoner, prat och ljud. Att åka på en retreat har blivit så populärt att det numera pratas om en tystnadstrend.

Experterna är eniga om att den konstanta uppkopplingen och informationsbruset ger negativa effekter på hjärnan. Något som lett till en växande trend att undvika den ständiga stimulansen. 

Vi blir i vardagen överösta med information, både visuellt via synen och ljudmässigt via hörseln. Det kommer ”utifrån”, men går direkt in i vår hjärna, detta ständiga brus. Det är inte lätt att värja sig mot.

Därför riskerar många att tappa bort sig själva och vilka de egentligen är, tänker jag, när det är så mycket yttre att förhålla sig till och ta in hela tiden.

Jag åkte på mitt första retreat för ca 30 år sedan, det var två veckors yoga och meditations retreat på en kursgård i Småland. Vi fick lämna in mobilen när vi kom och fick tillbaka den när vi åkte hem. De sista fyra dagarna var helt i tysthet. Jag kom dit med en massa tankar som snurrade och åkte därifrån som den mest lugna person du kan tänka dig - jag hade blivit Buddha.

Vad är syftet med en retreat?
Syftet är att dra sig undan för en tid och uppleva stillhet och att lyssna inåt.
I det dagliga livet är vi vana att hela tiden prata med andra, både via tal, sms, sociala medier, dator och telefon, tidningar, böcker, ljudböcker, poddar, radio osv. Vi formulerar vilka vi är, vad vi känner och tänker i kommunikationen och dialogen med andra.

På en stilla retreat låter vi den inre rösten komma till tals. Vi kan höra oss själva på en djupare nivå, än att vi bara tänker och pratar. För det mesta som vi tänkt och sagt till oss själva eller andra, har vi tänkt och hört förut.
Det kommer inte så mycket ny information där. Men när vi mediterar och släpper tankarna för en stund, kan vi komma till en djupare insikt om vad vi faktiskt behöver.

Beslutsångest, grubblerier och förvirring kan försvinna om du lär dig att släppa taget om dem. Under en retreat får du ofta en klarhet i vem du är och även vad du vill, längtar efter och behöver.

Ett tillfälle att möta dig själv och ditt sanna jag.
För många är en retreat en avslappning och vila, men framför allt att lyssna inåt, att tydligare se sig själv, sitt liv, sina mönster och därigenom verkligheten som den är. Jag tycker också att det är värdefullt att bli inspirerad av andras tankar och insikter, att samtala, reflektera och utbyta erfarenheter.

Upplevelsen av retreat
Vad som händer under en retreat varierar från tillfälle till tillfälle, från person till person, utifrån vem du är och vad du befinner dig i för situation i livet.

I retreaten lägger du undan arbete, telefoner, dator, almanacka och ambitioner, för att möta dina djupare behov. Hur skönt låter inte det? 

Vi gör en gemensam resa tillsammans, samtidigt som alla gör sin personliga inre vandring utifrån sina behov och sin längtan.

Vill du veta mer hur det är att åka på retreat och vad som händer? 

Lyssna in till dagens podd!
I din mobil där du brukar lyssna på poddar, t ex på Spotify, Appel Podcaster eller Googel Podcast. Eller kicka på länken här:

70. Att åka på retreat är att möta dig själv och ditt sanna jag

Så tills vi hörs igen, tag hand om dig och din bästa vän, dig själv ❤️!
Hej så länge,
/Ingrid

Du kanske också gillar...

Hur kan tacksamhet öka din glädje, hälsa och utveckla dina relation...

Apr 26, 2024

Så tränar du mer självmedkänsla och acceptans och blir fri

Apr 19, 2024

Hur du sätter hälsosamma gränser för dig och ditt välmående

Apr 12, 2024