Jag hittade ett brev och där stod det: Jag har alltid längtat efter mig själv. Jag har alltid sökt efter att bli mer av mig själv. Jag älskar att vara mig själv.

Dec 10, 2021

Jag vet inte när jag skrev de raderna. Men jag tror det var några år sedan när jag höll på att utveckla mina metoder och modeller för personlig utveckling. När jag ville hitta min egen "story" mitt eget "varför" jag håller på med det jag gör.

Då fick jag gå tillbaka till mig själv och min egen utveckling. Jag minns att när jag som liten flicka i hela grundskolan var väldigt blyg och försiktig. Jag hade så mycket inom mig, men det kom aldrig ut i världen. Det fanns alltid någon som var snabbare, talade högre mer och längre. Jag var tyst, väluppfostrad och försiktig, satt där och räckte upp handen och väntade på min tur. Men den kom aldrig.

Men jag har alltid vetat att jag haft mitt ljus och min sanning inom mig, det var bara det att den inte kom ut. Jag har vetat att jag har haft något viktigt att förmedla. Jag blev mer och mer frustrerad och när jag började på gymnasiet började jag att ta mer plats, synas och höras mer och när jag började på universitetet blev det än mer så. Det blev jätteviktigt att bli sedd och hörd, att få vara med och bidra i diskussionen och få säga min sanning, bidra med det som var viktigt för mig.

Jag var aldrig så jätteintresserad av skolan, jag gled nog mest igenom den. De ämnen jag tyckte var roligast och som jag var bäst i var bild, gymnastik och slöjd, intressant eller hur? Praktiska och kreativa ämnen. Min stora hobby och intresse som ung var att dansa, jag dansade från jag var 3 år tills jag var 19 år. Jag trodde till och med att dansen skulle bli mitt levebröd, när jag gått ut gymnasiet ville jag söka in på danshögskolan för att bli danslärare. Men sista året i gymnasiet åkte jag till Alperna på sportlovet och åkte slalom och bröt mitt knä i en skidolycka. Så där dog den drömmen.
(Fint att ha hittat tillbaka till den längtan och att nu vara frigörande dans pedagog och därmed danslärare, sedan 10 år tillbaka. Tack själen). 

Vad skulle jag göra nu? Ingen aning. Jag sökte och kom in på Ekonomlinjen på Stockholms Universitet istället och blev civilekonom. Va, hur kunde det gå till, undrar du?! Jag med. Nej, det var inte så underligt egentligen, min pappa var ekonom och sa att det var en bra grej, då kunde man göra mycket olika saker. Sagt och gjort ekonom blev jag. Men det var nog inte min egen dröm jag följde där.

Mer intressant blir det när jag inför de sista åren skulle välja specialisering, t ex marknadsföring, redovisning, finansiering, management osv. Vet du vad jag valde? En inriktning som hette Småföretagsekonomi, spännande eller hur. Det var mer en generalistutbildning, där man lärde sig lite av allt, för att kunna driva ett eget företag. När jag berättade det här för en kollega för några år sedan så sa hon att: ”din själ visste redan då att du skulle bli egenföretagare” wow, tänk om det var så! Även om det tog 20 år tills jag tog min själ på allvar och jag blev det.

Just där och då tror jag att jag tänkte att det var det valet som var minst specialisering, mer än allmänutbildning, då jag inte var så intresserad av ekonomi, egentligen. Men nu som egenföretagare, är det bra kunskaper att ha såklart. Så det fanns såklart en mening med det med. Tack själen, för att du visade vägen. Igen.

Det som på senare år har blivit mina uttryckssätt och verktyg för att komma från huvudet, tankarna och prestationen och ”hitta mig själv” och lyssna till mig själv har varit de olika kreativa uttryckssätten, som jag älskade även som liten. Att måla, dansa, skapa kreativt och vara ute i naturen.

Så här stod det vidare i brevet jag hittade…
Att uttrycka sig kreativt genom dans, rörelse, måla och att skapa kreativt är något som alltid upprättat en sann kontakt i mig, mellan kropp och själ. För mig är det motorvägen hem till mig själv och mitt sanna jag.

Så på det viset är cirkeln sluten. Jag har hittat hem till mig själv igen och den jag innerst inne är. Den lilla flickan har blivit utsläppt och hon har så mycket att berätta. Nu är det dags att min sanning, mitt ljus och min kunskap får nå ut i världen.

Är du nyfiken på att veta mer?
Missade du min inspirationsföreläsning i tisdags? Nu kan du under en tidsbegränsad tid, se en repris på hemsidan.

Du kanske också gillar...

Hur simma, bada & basta hjälper mig

Jan 21, 2022

Dansa in det nya året med mig!

Jan 14, 2022

Nytt år och nya möjligheter! Dags att lyssna in till dig själv och ...

Dec 31, 2021