Frigörande dans i mindfulness är motorvägen hem till dig själv

Aug 12, 2022

För mig är dansen motorvägen hem till mig själv, från tankarna och vänster hjärnhalva till nuet, självet och mitt sanna jag.

Frigörande Dans är meditation i rörelse. Ett sätt att lyssna in till mig själv och alla mina delar. Kroppen får vara med, men även tankarna som kommer och går. När jag rör mig, så kommer det oftare nya tankar och idéer. Jag kan börja dansa med ett problem och efter ett danspass har jag en lösning. Känslorna får också vara med, de påverkas av det jag är inne i just nu, av övningar under danspasset och av musiken som spelas. Själen får vara med, när vi lyssnar till kroppen på det här sättet så utvecklas vår intuition, vi tränar upp vår magkänsla som kan uppträda som en slags subtil känsla av att bara veta, vad som är rätt för oss. Så genom dansen blir jag mer närvarande i alla mina delar; kroppen, tankarna, känslorna och själen. Jag flyttar in i mig själv, får kontakt och blir mer solid, mer hel.

Vi har ungefär 60.000 tankar varje dygn, de flesta av dom har vi tänkt förut. Alla tankar vi tänker, skapar känslor, som sätter sig i kroppen, som fysiska kroppsförnimmelser. Varje dag, tanke för tanke, skapar vi alltså känslor och energimönster i kroppen. Allt vi tänkt och varit med om finns i kroppen, vår boning här på jorden. Var skulle det annars finnas?

Genom att dansa frigörande dans i mindfulness, är det också lättare att släppa alla tankar som mal runt i huvudet och komma till nuet och bli mer medvetet närvarande. 

Med hjälp av den medvetna närvaron, andningen och de fria rörelserna i dansen, så blir kontakten med kroppen påtaglig. Det blir lättare att faktiskt känna efter hur det känns i kroppen och vilka känslor som vi känner i stunden. Dvs vi tränar på att bli medvetet närvarande här och nu. Att komma i kontakt med mig själv och lyssna inåt.

När vi rör oss med kroppen och inte emot den. När vi lyssnar in till vad kroppen behöver, blir den så lycklig. Hela vårt väsen älskar att bli dansad. Vi får kontakt med vår livsglädje och efter ett danspass känner du dig oftast mer nöjd, glad och tillfreds med dig själv och ditt liv just nu.

Att dansa frigörande dans är en fantastisk medveten närvaroträning. Det är inget du behöver tänka, prestera eller göra. Du behöver bara vara – helt prestationslöst – i kontakt med höger hjärnhalva. Dansen är en resa från vänster till höger hjärnhalva och närvaron här och nu.

Ett fantastiskt sätt att skapa mer balans och mer självkärlek.
När vi kan acceptera oss själva fullt ut och känna att vi duger och tar vår egen plats på vårt eget sätt.

Vill du också prova på att dansa dig hem till dig själv och din egen närvaro i nuet? Läs mer nedan om höstens dans:
- Prova på tillfällen 23/8 & 6/9
- Danskurs 5 ggr, 20/9-29/11
- Erbjudande, dansa 7 ggr och betala för 5 ggr (23/8-29/11)
- Dansdag, lördag 17/9

Varmt välkommen till en hälsoinvestering i dig själv och ditt eget välmående, jag ser fram emot att mötas, 💃
/Ingrid 

Du kanske också gillar...

Stilla veckan är här, önskar dig en glad påsk - njut av våren och n...

Mar 29, 2024

Så här ökar du ditt självvärde ❤️ Du är värd att må bra och det är ...

Mar 22, 2024

Längtar du efter egen tid? Vänta inte längre! Vårens skönaste Retre...

Mar 15, 2024