Det är svårt att vara lycklig jämt. Med mer självmedkänsla och acceptans är det lättare.

Jun 09, 2023

Möta dig själv med mer självmedkänsla och acceptans

Hej Elena!
Är du som många av de kvinnor jag möter, pratar med och får mail ifrån?
Då kanske du känner igen dig i följande problem och utmaningar i livet:

- Du har svårt att prioritera din egen tid och ditt eget välmående
Kanske vet du redan vad du mår bra av och behöver? Men du har svårt att få ihop goda vanor och rutiner, för att verkligen ta hand om dig själv på bästa möjliga sätt?

- Du har svårt att säga nej och sätta gränser
Är du en typisk JA-sägare, du kanske till och med säger ja utan att tänka efter? Du kanske vill mycket, men orkar eller hinner inte allt. Känner du att det är svårt att sätta gränser till andra? Anpassar du dig ofta inför andras behov och ställer upp, fastän du inte riktigt vill eller orkar? Kanske vet du inte hur du ska säga NEJ på ett bra sätt?

- Du har svårt att acceptera livet som det är just nu
Kanske känner du dig frustrerad, irriterad, otålig och arg emellanåt? Ditt liv borde vara annorlunda. Kanske är du irriterad på din partner, familjen, barnen, föräldrarna, jobbsituationen? Eller på dig själv eller din egen hälsa och ork? Det borde vara annorlunda och bättre på något sätt.

- Du har svårt att tänka positivt och känna självmedkänsla
Kanske har du ett negativt självprat, där du trycker ner och förminskar dig själv? Eller kanske hamnar du i offerkoftan och tycker synd om dig själv? Du har svårt att känna medkänsla och glädje i ditt liv och för det du har.

Du har det ju ändå rätt så bra - eller hur?
Så varför är det så svårt att vara tacksam och glädjas över allt som är bra och som du faktiskt har i livet?
Livet är kort och tiden är värdefull och nu längtar du efter att göra det bästa av den tid du har. Du vill kan känna mer glädje, frid, tacksamhet och balans.
Du vill helt enkelt leva ditt bästa liv på det bästa sätt som du kan.

Då är du på rätt plats!

Välkommen till min gratis inspirationsföreläsning!
Här kommer vi att utforska hur du kan hjälpa dig själv att skapa mer glädje, frid, tacksamhet och balans i ditt liv – genom att:

1. Identifiera vad som är viktigt i ditt liv och vad du behöver göra för ditt eget välmående. Samt hur du prioriterar det och får det gjort.

2. Hur du säger nej och sätter sunda hälsosamma gränser på ett bra sätt. Lär dig att göra kloka medvetna val, utifrån vad du vill och behöver för att må bra.

3. Träna på att acceptera din nuvarande situation och livet som det är just nu

4. Träna på positiva tankar och att känna mer självmedkänsla med dig själv

Här pratar vi om att kunna identifiera vad som är viktigt för dig, för att leva ett meningsfullt liv samt vad du behöver för att ta steg mot att leva det livet. 

Du är varmt och innerligt välkommen ❤️!
Jag ser fram emot att mötas.
Önskar dig nu en skön helg och på återseende inom kort.

/Ingrid 

Inspirationsföreläsningen är ett webinar online och det är helt gratis. Men du behöver anmäla dig för att vara med. Det gör du på min hemsida här: https://www.ingridthorngren.se

Det är svårt att vara lycklig jämt. 
Livet är smärtsamt och jobbigt ibland. Så är det för oss alla. Men det är lättare med mer självmedkänsla och acceptans.

Vi drabbas av sjukdomar, död, smärtor, skilsmässor, frustration, besvikelser och ilska och sorg emellanåt. Det är en del av att vara människa.

Ju bättre vi blir på att hantera dessa utmaningar, ju mer kan vi leva ett mer harmonsikt liv.

Istället för att gå runt och känna ilska och frustration. Kan vi träna på att släppa taget, känna tacksamhet och följa med i livets skeenden, istället för att kämpa emot livet och det som sker. För det är lätt att det blir en ständig kamp, som är omöjlig att vinna.

Livet är både fantastiskt och fruktansvärt. Om vi lever tillräckligt länge kommer vi att få uppleva glädjande framgångar och förkrossande motgångar, kärlek och förluster, lycka och tacksamhet och stunder av mörker och förtvivlan.

Den obekväma sanningen är att nästa allt som gör vårt liv rikt och meningsfullt har en smärtsam baksida. Det innebär att det är svårt för oss att vara lyckliga någon längre stund. Det kan till och med vara svårt att vara lycklig korta stunder.

Faktum är att livet är tufft och bjuder på smärta. En av orsakerna är att den mänskliga hjärnan har utvecklats på ett sådant sätt att den naturligt skapar lidande.

Så helt krasst, ju längre vi lever, desto mer smärta får vi uppleva.

Men finns det inget vi kan göra för att hantera eländet och olyckan?
Jo, det finns verktyg som vi kan lära oss för att hitta en väg framåt i mötet med livets många utmaningar. Här kan vi fokusera på att minska den påverkan besvärliga tankar och känslor har på oss och samtidigt agera för att skapa ett liv som är rikt och meningsfullt.

Vi kan helt enkelt öka möjligheterna till ett rikt och meningsfullt liv och samtidigt agera på ett effektivt sätt för att hantera den smärta och det jobbiga som är en del av livet.

Då hjälper vi oss att öka vår möjlighet till att leva ett rikt och innehållsrikt liv, genom att:
1) hjälpa oss att klargöra vad som är verkligen är viktigt och meningsfullt för dig. Sedan använda denna kunskap till att vägleda, inspirera och motivera handlingar som berikar och förbättrar ditt liv. 
2) lära oss olika färdigheter, som t ex mindfulness, som gör det möjligt att hantera besvärliga tankar och känslor på ett effektivt sätt och därmed kunna delta fullt ut i det vi tar för oss och på så sätt njuta av livets fina stunder ännu mer.

Det är svårt att vara lycklig jämt.
Men med mer självmedkänsla och acceptans blir det lättare.

 

Du kanske också gillar...

Hur kan tacksamhet öka din glädje, hälsa och utveckla dina relation...

Apr 26, 2024

Så tränar du mer självmedkänsla och acceptans och blir fri

Apr 19, 2024

Hur du sätter hälsosamma gränser för dig och ditt välmående

Apr 12, 2024