Att vara en bra människa

Feb 18, 2022

Att lära känna sig själv, hitta sitt varför, att vara ett föredöme och vi blir bättre ju mer vi tränar!

Stort TACK till alla DU som var med på någon av mina fem inspirations-föreläsningar under de senaste två veckorna. Så roligt det har varit! Över 1.000 kvinnor var anmälda och jag har mött 800 ”live” hemma i arbetsrummet och ännu fler har tittat på repriserna. Så kul att få ”mötas” och dela med mig av hur du kan bli mer HEL, SANN och skapa mer BALANS i ditt liv.

Att få sprida mitt varför i världen. att få bidra till att du får möta dig själv och ditt SANNA jag, så att du kan leva ditt liv, inifrån och ut. Att du får vara i din storhet och sin potential.

Tack från hjärtat ❤️ för ditt engagemang i chatten och all fin feedback jag fått att det har varit inspirerande och lärorikt.

Jag hoppas att du fick med dig inspiration, tips och idéer om hur du kan skapa mer självmedkänsla och balans i ditt liv. Kanske har du redan kommit igång med någon ny rutin i din vardag?

Det viktiga i livet är att lära känna sig själv
Jag är övertygad om att en av de viktigaste sakerna i livet, är att lära känna sig själv och förstå vem man är. Om detta skrev Sokrates om redan under antiken, han hade som sitt valspråk ”känn dig själv.” Han visste att kunskapen om oss själva finns inom oss, om vi lär oss att lyssna. Ha sa att om vi lyssnar till oss själva så upptäcker vi samvetet och förnuftets röst. Självkännedom är en förutsättning för att över huvud taget förstå sin omvärld och agera på ett ansvarsfullt sätt, menade Sokrates.

Så vem är du? Att finna ut vem man verkligen är, är ett av livets stora uppgifter. Men vem är du egentligen och hur väl känner du dig själv?

Varför får vi inte lära oss om det här redan i skolan, en slags livskunskap?
Att lära känna sig själv, uppskatta och älska sig själv som du är, att vara ditt bästa jag. Tänk att få lämna skolan och känna att man är mer medveten och trygg i sig själv, stället för att vara vilsen och orolig. Att få lära sig att vara bra kompisar, att lyssna och förstå varandras sanningar, att vara närvarande i nuet och inte uppe i våra egna tankar och fantasier. Vi skulle må mycket bättre om vi hade lite bättre förståelse och medvetenhet om vem jag är och kände oss mer trygga i oss själva.

Ju tryggare vi är ju lättare är det att vara vårt bästa jag. Ju tryggare vi är i oss själva desto lättare är det också att hantera motgångar i livet. Det är så mycket runt omkring oss som vi inte kan påverka. Andra människors elakheter, mobbare, nättroll, narcissister, orättvisor, bilköer, vägarbeten osv. Det kommer alltid finnas saker utanför oss själva som kan påverka vår sinnesstämning och våra känslor - OM vi tillåter det.

Men här finns nyckeln till inre frid
Om vi står stadigt i oss själva och har tillit till oss själva, så rubbas vi inte lika mycket när någon kritiserar oss, säger något dumt eller det händer något jobbigt. Vi vet att vi inte kan bli älskade av alla och jag och alla andra gör så gott de kan. Att ”höja” sitt medvetande ett ögonblick och inte styras av sina tankar och känslor och direkt få negativa tankar och arga känslor och uttrycka dom i affekt. Utan istället tänka att jag vill vara ett föredöme som människa. Jag vill utstråla positiv energi, lugn och glädje, vad jag än möter från andra.

Att när någon säger något dumt, så kan jag välja att låta det rinna av mig och inte ta åt mig. Att behålla mitt lugn och fortfarande vara kvar i mitt öppna och positiva hållningssätt. Det andra säger och gör får stå för den personens åsikt och var och en har rätt att tycka vad den vill så klart. Men jag kan själv välja vad jag tar till mig eller vad jag släpper taget om. Vad gynnar mig just nu? Vad mår jag bra av? Inte alltid så lätt, men det går att träna på som allt annat. Och ju mer vi tränar, ju bättre blir vi.

Apropå att hitta sitt varför, att vara ett föredöme och att vi blir bättre ju mer vi tränar.
Jag såg just dokumentären på TV om Nils van der Poel ”Dåre eller geni.”
Ni vet han som tog guld och satte världsrekord i skridskor i OS nu i Peking.
Det var en mycket intressant dokumentär, som inte bara handlar om hans oerhörda insats som proffsidrottare, där hans mål är strävan efter perfektion.

Utan det handlade mycket om att hitta sitt varför. Varför gör jag det här? Han sa att han tidigare inte var en bra idrottare, för han inte hade ett starkt varför. Nu är hans varför att jaga sin dröm, viljan och passionen att bli sitt bästa jag, att utnyttja sin fulla potential till max.

Att vara en bra människa?
På slutet av dokumentären får Nils frågan: "Är det viktigt att vara en bra människa"? Han funderar länge tyst och säger sedan: "Ja, jag ser inget som skulle vara viktigare. Det är väl den ultimata uppgiften. Frågan är bara att det är svårt att veta vad det är".

Oj, stort. Vår viktigaste uppgift här i livet, är att vara en bra människa, wow! Vilken livsfilosof han är Nils.

Som sagt frågan är hur?
Vad tänker du? Svara gärna och berätta för mig hur du ser på vår livsuppgift, att vara ett föredöme och en bra människa. Vad betyder det för dig?
Fortsättning följer nästa vecka…

Önskar dig en skön helg, ta hand om dig,
/Ingrid

Du kanske också gillar...

Hur kan tacksamhet öka din glädje, hälsa och utveckla dina relation...

Apr 26, 2024

Så tränar du mer självmedkänsla och acceptans och blir fri

Apr 19, 2024

Hur du sätter hälsosamma gränser för dig och ditt välmående

Apr 12, 2024