Frigörande Dans i mindfulness 

Våren 2022, målgrupp kvinnor

Frigörande Dans i mindfulness, är en metod att få kontakt med kroppen och allt som finns i kroppen. Att släppa huvudet, tankarn och prestationen för en stund och bara få koppla av. Det är en ren stresshantering, där vi minskar spänningar i kroppen och frigör livsenergi. Kroppen blir så glad av att få röra sig fritt.
Alla kan dansa, ingen prestation.

Prova på 2 gånger: 25/1 och 8/2, pris 250 kr (ordinarie pris 500 kr). Föranmälan behövs.

Kurs 5 gånger: 22/2, 8/3, 22/3, 5/4, 19/4.
Läs mer och anmäl dig längre ner.
Erbjudande: Gå alla 7 gånger 25/1-19/4
och betala för 5 gånger.

Jag vill prova på 25/1 el 8/2

Se filmen och ta reda på mer om frigörande dans:

Läs mer i bifogade pdf

I dansen lyssnar du hem till hela dig - kroppen, själen, tankarna och känslorna får vara med.

"Du utvecklar din kroppskännedom och  stärker upplevelsen av nuets kraft."

Prova på Frigörande Dans i mindfulness, för kvinnor

För dig som vill investera i dig själv, ditt välmående och din egen hälsa! Alla kan dansa, ingen prestation. När vi dansar löser vi upp spänningar, frigör livsenergi och känner oss mer avstressad och samtidigt uppiggad. Att dansa startar en process där vi blir rörligare, smidigare och mer i kontakt med oss själva.

PROVA PÅ TILLFÄLLE: TISDAG 25/1 OCH 8/2
250 KR. BEGRÄNSAT ANTAL PLATSER, FÖRANMÄLAN.

Jag vill prova på 25/1 eller 8/2

Kurs 5 gånger i frigörande dans, våren 2022

Kurs 5 gånger i Frigörande Dans, för kvinnor
I denna grupp fördjupar vi oss i dansen och kontakten med vår kropp via kroppsdans, där vi värmer upp kroppens olika delar, de 7 rörelserytmerna och avslutar med avslappning. Olika teman och upplägg vid varje tillfälle. Fokus på frigörande dans i mindfulness och dess tre grundpelare; fria rörelser, inåtriktad uppmärksamhet och andningen. I en sluten grupp skapar vi en trygg och lugn atmosfär, där vi tillsammans kan fördjupa oss i dansen och mötet med oss själva och varandra, där vi övar på den delade uppmärksamheten. Följ med på en resa i ditt inre, där vi lyssnar in till vår kropp och utforskar olika delar av oss själva.

Dag: Tisdagar, varannan vecka, jämna veckor.
​​Tid: 15.45-17.45
Plats:
Norrtullsgatan 37, vid Odenplan.
Kurs 5 gånger: 22/2, 8/3, 22/3, 5/4, 19/4.
Läs mer och anmäl dig längre ner.
Pris kurs 5 ggr: 2.500 kr
Erbjudande: Dansa 7 gånger i vår (25/1 - 19/4), betala för 5 gånger.
Pris: 2.500 kr (jag bjuder dig på 25/1 och 8/2)

För dig som vill dansa mer har jag ett samarbete i vår med min kollega,
Lisa Hjulström.

Lisa har drop-in dans med föranmälan, 250 kr/gång, de veckor jag inte har dans, dvs ojämna veckor med start 2/2 till 26/4. Samma tid och plats.
Anmälan och betalning till dessa datum sker direkt till Lisa på: 070 - 604 76 69 eller [email protected]

Jag vill anmäla mig till kursen!

Se min film om Frigörande Dans, för att  veta mer:

Nöjda deltagare som dansat med mig:

””För mig är frigörande dans det snabbaste sättet att få kontakt med mig själv. Och jag älskar att röra mig till musik! Låter mig gärna guidas av Ingrid som tar en med på de mest underbara resor för kropp och själ. Vill du hitta din livsenergi – testa frigörande dans!”
Berit

”På väg ur utmattningssyndrom har frigörande dans varit ett välgörande vitaminpiller! Dansen har hjälpt mig att hitta tillbaka till min lekfullhet och glädje, till att för en stund bara känna härligheten i att leva. I frigörande dans lyssnar jag till min kropp och låter den göra som den vill. Ibland dansa vilt och galet, ibland lätt och svävande, ibland leder musiken mig till att känna inåt, och tiden står liksom still ett ögonblick. Rekommenderas varmt!  Det är lätt att bli entusiastisk – frigörande dans är bäst!”
Anna

 

"Har Du inte provat "frigörande dans" ännu? Jag hittade till Ingrid Thorngren och hennes fina ledarskap i januari. Frigörande dans har inget med prestation eller duktighet att göra. Utan att stänga av huvudet och bara låta sin kropp göra vad den känner för efter god vägledning och medryckande musik av olika slag är fantastiskt. Efter några gånger kände jag mig så avslappnad och trygg med Ingrids fina och inspirerande sätt. Kunde tillåta min kropp att uttrycka olika känslor som kaos, lätthet, flyt, sorg, glädje, ilska, självrespekt, lycka mm. Att få vara i denna oas i nästan två timmar med avslappning och meditation som avslutning är härligt. 
Jag är så otroligt tacksam för att få vara med om detta - den bästa terapin! Om Du känner dig sugen men kanske lite rädd eller osäker, gå på ett Prova på pass! Jag kan nästan lova - Du kommer inte att ångra dej!"
Margareta

2.500 kr

Vad ingår:

  • Frigörande Dans kurs
    5 ggr i en sluten grupp
  • Erbjudande, jag bjuder dig på att dansa 7 ggr och du betalar för 5 ggr (jag bjuder dig på 25/1 & 8/2)
Jag vill anmäla mig till danskursen!

Bra att veta

För vem
Målgrupp kvinnor. Frigörande dans är för alla, nybörjare som erfarna. Du dansar och rör dig precis som du själv vill. Jag leder dig genom dansen, men du följer din egen kropp och hur den vill röra sig. Du går på upptäcktsfärd i din kropp och följer impulserna från kroppen, fri i dina rörelser, det finns inga krav eller ”måsten”.

Plats
Norrmalmskyrkans församlingssal, Norrtullsgatan 37, Odenplan.

Omklädning
Det finns inget omklädningsrum eller dusch. Det finns flera toaletter där du kan byta om. Det går även bra att byta om innan du kommer hit.

Kom i god tid
Kom gärna en stund innan, så att du hinner byta om och vi kan starta på tid. 

Klädsel
Vi dansar barfota och i kläder som är mjuka, sköna och som du känner dig bekväm att röra dig i. Ha gärna flera lager kläder så du kan ta av eller på dig, varefter du blir varm eller kall.

Tag med
Tag med en vattenflaska.
Tag gärna med egen yogamatta och/eller filt till avslappningen.

Mer information om frigörande dans i mindfulness

Att släppa allt annat och för stunden ge sig hän i rörelsen. Dansen är en form av mindfulness, medveten närvaro.
Att släppa alla tankar och vara medvetet närvarande i nuet. Ett sätt att nå lugn, frid, balans och harmoni. I dansen känner du glädje, frihet och livsenergi. Ett härligt sätt att få motion för kropp och själ!
Din kropp är oändligt vis och i den finns alla sanningar. Allt vi har varit med om finns lagrat i våra celler, i vår kropp. Vår kropp talar ständigt till oss, men ibland är vi dåliga på att lyssna.
Ett sätt att komma i kontakt med sin kropp är i den fria dansen. Genom rörelsen frigörs blockeringar i kroppen och du kommer i kontakt med din egen kropp och vad den vill säga dig. I vår kropp finns också våra känslor, som vi ibland har tappat kontakten med.

Frigörande dans
I den fria dansen får du kontakt med hela dig; din kropp och själ, dina tankar och känslor. Att släppa allt annat och för stunden ge sig hän i rörelsen. Dansen är en form av mindfulness, att vara medvetet närvarande i kropp och själ – att iaktta och identifiera hur det känns att vara du - just nu. Ett sätt att nå lugn och frid, balans och harmoni.

Med hjälp av dansen går du på upptäcktsfärd i kroppen, lyssnar till vad som händer, följer impulserna från kroppens egen intelligens - fri i rytmen och rörelserna. Inga krav eller "måsten". Du dansar och rör dig helt fritt, så som du och din kropp vill röra sig just nu.

Närvaron, andningen och de fria rörelserna löser upp spänningar, frigör livsenergi och utvecklar din intuitiva förmåga. Ett frigörande, helande och läkande sätt att komma i kontakt med dig själv och din potential.Hur är den upplagd?

Jag är utbildad vid Frigörande Dans Akademin: www.fridans.nu

Jag är medlem i: Frigörande Dans Föreningen